woensdag 30 september 2009

Als ik Balkenende was

....zou ik Nederland nu op sleeptouw nemen. Ik zou van nederland een voorbeeld maken van duurzaamheid en duurzaamheidskennis. Ik zou van Rotterdam een groene haven maken, groen watermanagement uitwerken, groen groenten en gewassen kweken, groen organiseren, een groene regering maken.

Het voorbeeld zijn voor de wereld op het gebied van groen. Als je Nederland inrijdt of vliegt zie je een groen paradijs. Een land dat bulkt van de expertise over groen. Op alle gebieden die je maar kan bedenken. Alle producten en diensten zijn groen.

We zijn al eerder bekend geworden als VOC. Nu in deze tijd worden we bekend als GOC. Green Obsessed Country. Of hoe je het ook mag noemen. Een showcase voor de wereld, Een van de drukst bewoonde landen ter wereld is tevens de groenste ter wereld. En natuurlijk is dat moeilijk en lijkt onhaalbaar. Maar daar zit ook net de kneep. Het is uitdagend!

We krijgen weer focus en trots. Door de Groenfocus kunnen we weer beslissingen nemen. Wat willen we wel en wat niet. En natuurlijk gaat het pijn doen. Maar wat is nou mooier dan dat je het voorbeeld bent in de wereld op het gebied van groen bouwen, groen organiseren, groen rijden, groen vervoeren, groen vliegen, groen reizen, groen verbouwen, groen discussieren, groen innoveren, groen groeien. Laten we dat nou eens allemaal oppakken.

Als ik Balkenende was zou ik dit toekomstbeeld wegzetten. Zou ik met alle macht proberen om de werkgevers en werknemers achter me te krijgen. Groen zou ons exportproduct worden. De wereld is er klaar voor, de wereld heeft het nodig. Laten de we de handschoen oppakken en gaan.

Balkenende, niet twijfelen....kies voor 100% groen. Nederland zal weer groeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten