zaterdag 12 september 2009

evernote, echt een brilliant product

Het is nu zo'n 4 maanden denk ik dat ik Evernote gebruik. En ik zeg het niet vaak, maar ik kan niet meer zonder. Wat een heerlijkheid. Wat het doet? Het zorgt ervoor dat ik overal en altijd achter een willekeurige PCtje of mobiele telefoon bij al mijn belangrijke documenten, pdf's, foto's, filmpje kan. En dat is nog niet eens alles, Evernote indexeert ieder document, ook foto's direct!!

Dus wanneer je bijvoorbeeld een foto maakt van een etiket van je favoriete wijn, dan kan je later door het intikken van de naam zo het etiket terugvinden, ook op je telefoon. Net even geprobeerd om het te koppelen met Twitter, kan dus ook. Een interessant document of webpagina gezien? je kan het clippen of als PDF direct in Evernote printen.

En het gemak waarmee dat gaat is werkelijk onvoorstelbaar. Je kan het vanuit ongeveer iedere situatie direct gebruiken. Een ideetje tijdens het autorijden? Open het Voicedeel in je telefoon en spreek je idee in. Het bestand staat direct in the cloud en je kan het bericht vanaf iedere pc weer terugvinden en afluisteren. Een foto maken werkt net zo, en dan wordt die foto ook nog eens gescand op woorden. Geweldig.

Ik gebruik een premium account waardoor ik ook delen kan sharen met anderen. Je krijgt 500Mb per maand aan ruimte, lijkt me genoeg. En je kan je PDF's gemakkelijker doorzoeken dan met een open account.

Als ik het zo lees lijk ik wel een verkoper, maar ik ben gewoon erg enthousiast en als ik jou was zou ik het gewoon eens proberen. Je wordt er echt heel blij van.

1 opmerking:

  1. In dit kader ben ik recent in aanraking gekomen met twee andere leuke producten, drop.io en soup.io. De eerste vooral om direct van alles naar 1 plaats te kunnen sturen, maar tegelijkertijd weer te verspreiden naar andere op elke mogelijke manier die je kunt bedenken. Soup.io is wat minder geavanceerd maar heeft meer als doel een lifetag te maken voor jezelf, is natuurlijk wel weer te sharen.

    BeantwoordenVerwijderen