dinsdag 6 oktober 2009

work21

Het is 15:26. Om 16:00 start de borrel voor de start van work21, ons nieuwe consultancy bedrijf. Samen met Gonny Vink beginnen we aan een nieuw avontuur. Onze klanten helpen om de stap te maken naar de 21ste eeuw. Uitleggen wat het verschil is tussen proces&mens, controle&vertrouwen, standaard&uniek, 20ste eeuw&21ste eeuw, blauw&geel.

We helpen klanten om met name het nieuwe deel, het gele deel in te richten. Hoe doe je dat, welke spelregels gelden daar, hoe manage je dat, welke leiderschapsstijl hoort daar bij, hoe werk je dan samen met het blauwe deel van de organisatie. En natuurlijk antwoord geven op de vraag, wat levert het op? Een niet onbelangrijke vraag trouwens.

Duidelijk mag zijn dat om het gele deel succesvol in te richten er vele disciplines nodig zijn. Denk hierbij aan: uiteraard work21, maar ook aan human software (e-office), aan de inrichting van je kantoor, het gedrag van mensen, de beloning van je mensen, noem maar op. Work21 heeft het netwerk van bedrijven die samen haar klanten dit pallet aan diensten kan bieden. Zijn we best wel trots op.

Na bijna 20 jaar zoeken hebben we nu de vorm gevonden die past bij deze tijd. We hebben e-office als proefkonijn kunnen inzetten en dat doen we nog steeds. Al onze ervaringen zijn al eens beschreven in het boek "de kracht van mensen'.

Half november komen we met een nieuw boek uit: 49 recepten voor het nieuwe werken. Dat zal ongeveer de titel gaan worden. Zoals de titel al zegt, gaan we gedetailleerd in op welke stappen je kunt nemen om de beweging naar het nieuwe werken te maken. Sommige recepten zijn moeilijk en duren lang, andere zijn simpel en kan je in een dag uitvoeren.

Ik ben heel trots dat we vanmiddag officieel van start kunnen gaan met work21. De visitekaartjes zijn gedrukt, de website is klaar, de diensten hebben zich al eerder bewezen...we hebben er zin in.

Dus mocht je iets meer willen weten over wat het nieuwe werken voor jou kan betekenen....bel of mail ons...we staan in de startblokken.

2 opmerkingen:

  1. Joyce Oude Elferink6 oktober 2009 om 16:10

    Van Harte! Veel plezier vanmiddag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd!

    Vraagje, waarom is het logo oranje paars als je vooral geel wilt zijn? :-)

    BeantwoordenVerwijderen