persoonlijke blog van Roland Hameeteman. (mede-oprichter e-office). Ik geloof in de kracht van mensen en in technologie. Mensen zijn per definitie uniek en technologie kan mensen versterken in hun mogelijkheden. De combinatie van mensen en technologie kunnen de wereld slopen of juist redden. Ik ga voor de laatste optie. Ik nodig je uit om samen met mij en mijn collega's te bouwen aan een gezonde wereld. Roland
maandag 22 februari 2010
de kracht van de combinatie
Misschien is het je opgevallen: het gaat tegenwoordig steeds meer om de kracht van combinaties. En dit fenomeen speelt zich af op veel niveaus. De eerste keer dat ik achter de kracht van een combinatie kwam was in 1991. Toen kwam Lotus Notes op de markt. Op ieder onderdeel van het platform was wel een beter alternatief te vinden in de wereld, maar de kracht zat en zit in de combinatie van de verschillende onderdelen.
We komen uit een wereld waar we verleerd waren om verbindingen te leggen met onze omgeving. Typisch 20ste eeuw denken. Gewoon iets ontwikkelen dat heel erg goed was, maar altijd volledig op zichzelf stond. De 21ste eeuw gaat echter over verbindingen, combinaties maken. Alles heeft met alles te maken. En dat zie je ook in producten terug. Specialistische producten en denken lijken het af te leggen tegen combinatieproducten.
Google Apps is ook zo'n fenomeen: ieder onderdeel is ok, maar de combinatie is fabelachtig. Het is natuurlijk een kwestie van tijd dat de kwaliteit van ieder combinatie-onderdeel ook steeds meer in de buurt gaat komen van de gespecialiseerde tegenhangers.
Wanneer je kijkt naar work21, dan zie je dat het ook hier gaat om de combinatie. Het gaat over mensen, gedrag, humansoftware, leiderschap, belonen, kantoor, social media, mobile, kennis, delen, vertrouwen, overal, altijd, doelgericht. Je kan er gewoon niet een paar uitkiezen en denken dat het dan gaat werken.
Waar ik mij nog steeds over kan verbazen is dat er zoveel mensen software of een concept als work21 per onderdeel gaan vergelijk met specialistische oplossingen. En in sommige gevallen worden dan ook nog eens voor veel geld de gespecialiseerde onderdelen gekocht. Zonde van de investering!!. Wat blijkbaar heel gemakkelijk wordt vergeten is dat de kracht juist zit in de onderlinge samenwerking tussen de onderdelen. Daar zit de hefboom, niet in de kracht van ieder afzonderlijk onderdeel.
Ben benieuwd hoe deze mensen eigenlijk naar hun eigen partner kijken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Het is niet alleen dat mensen de kracht van de combinaties (in zowel G-Apps als in het Nieuwe Werken niet zien. Het is ook/vooral de angst voor verandering. Zie ook http://snip.posterous.com/innovation-381
BeantwoordenVerwijderen