woensdag 30 maart 2011

corporate brain in oktober van dit jaar

Beste,

Momenteel ben ik bezig met mijn nieuwe boek over het Corporate Brain van organisaties. Of beter gezegd...Ben Kuiken is het boek aan het schrijven op basis van onze ervaringen van de afgelopen jaren. Ik ken Ben al jaren en hij heeft ook de vorige twee boeken geschreven. Ieder zijn vak.

We hebben in de afgelopen maand een uitgever gevonden waar we het nieuwe boek mee op de markt brengen: Business Contact. Maar een nieuwe uitgever betekent natuurlijk wel dat we een kleine verbouwing moeten doorvoeren in ons boekje. En...., dat we meelopen in het proces (blauw) van de uitgever. Dat betekent dat het boek in het najaar zal verschijnen, waarschijnlijk na oktober.

We hebben allemaal ontzettend veel energie om hier een succes van te maken. Het inzicht dat onze wereld toe is aan het herontdekken van de rechter hersenhelft (Yellow) in onze huidige maatschappij maar ook binnen organisaties heeft ons geraakt.

Eindelijk komen logica en creativiteit weer bijelkaar, versterkt het elkaar en biedt een evenwicht. Zoals het hoort. Alleen moeten we de gele kant (creativiteit) wel opbouwen vanuit het blauwe denken: lineair, logisch, modelmatig. Dat is natuurlijk een bijzondere opgave.

We zullen de komende tijd besteden om steeds meer te vertellen over het boek en over de concepten Yellow&Blue en Corporate Brain. Wat is het, hoe manage je een corporate brain, is het een asset....veel vragen waar we ook in het boek een antwoord op hopen te geven. We zullen dat doen via mijn blog maar ook via de website van Ben: nieuw organiseren.

Mochten jullie nog vragen hebben, laat het mij horen. Ik kan niet wachten.

Groet!

Roland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten