vrijdag 1 april 2011

de kracht van het corporate brain

Heel vroeger heb ik een tijdje aan topsport gedaan. Een zeer leerzame tijd omdat in die periode achteraf gezien veel oplossingen opgesloten zitten voor problemen die ik nu om mij heen zie. In die tijd roeide ik als junior op WK's. Wat je jezelf dan afvraagt is "Waarom is de ene ploeg nou sneller dan de andere? Is dat doordat het materiaal beter is, de conditie beter is, de kracht verschilt, de techniek het verschil uitmaakt...".

Nee, wanneer het echt om de top gaat dan blijft er nog maar een ding over. WIL je winnen of niet. Durf je verder te gaan dan de ander, durf je de pijn te hebben die nodig is om te winnen of niet. Durf je voorbij alle signalen te gaan van je lichaam om nu te stoppen met de wedstrijd, of niet. Wanneer je fysiek dezelfde teams hebt, hetzelfde materiaal, dezelfde techniek dan zit het verschil uiteindelijk in het brein.

Breng dit concept nu eens naar bedrijven. Zie processen eens als het lichaam van een bedrijf, de spieren, de conditie, de kracht, de techniek. Het blauwe deel van het bedrijf. Stel dat ieder bedrijf dit perfect voor elkaar heeft, wat blijft er dan nog over om je te kunnen onderscheiden van je concurrent: inderdaad het corporate brain.

Hoe goed ben je in staat om je creativiteit in te zetten om je processen nog beter op orde te krijgen (operational excellence), of hoe goed ben je in staat om samen met je omgeving nieuwe produkten en diensten te ontwikkelen. (innovatie, Co-creation, co-collaboration). Het vreemde is dat er geen enkel bedrijf te vinden is waar een bestuurder zich verantwoordelijk voelt voor juist het belangrijkste asset: het corporate brain.

En dat gaan wij dus veranderen, want het corporate brain is waar onze toekomst in zit opgeborgen. En die moet er snel uitkomen, want er is veel verandering nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten