zondag 28 juni 2009

uitgekiend spel?Nu lees ik op NU.NL een artikel over de nieuwe Google zoekmachine. Je moet het echt eens proberen, want dit is precies wat ik in iedergeval altijd heb gemist. Nadat Google haar zoekresultaten in een lijst presenteert heb je nu de mogelijkheid om te sorteren en te filteren. Dus wat is het allerlaatste bericht van vandaag, of de laatste week. Of geef mij alle filmpjes, discussies, etc. Echt een super toevoeging. Kijk maar eens op google.com

Wat ik mij nou afvraag is of het nu toeval is dat Google pas nu met deze toevoegingen komt, of dat ze hebben gewacht op Bing van Microsoft. Want stel dat je als Google weet dat Microsoft binnenkort met een zoekmachine uitkomt, dan is het handig om even te wachten met het upgraden van je eigen zoekmachine. Hoe lang hadden ze deze upgrade al klaarstaan denk ik dan. Kan zomaar een jaar zijn.


In Nederland is Google wel zo'n beetje de standaard zoekmachine. In de US ligt dat een beetje anders. Volgens dit artikel in Marketing facts stijgt het aandeel van Bing in de US wel degelijk. Ik ben benieuwd of dit van tijdelijke aard is, of dat er een echte strijd zal losbarsten.

2 opmerkingen:

 1. Wauw! Als je het dan hebt over innoverend vermogen in jouw eigen organisatie: De Wonderwheel functie van in de resultaten... komt mij in ieder geval bekend voor. Informatie laten zien in context. Zelfs de structuur.

  Grappig.
  Maar los daarvan wel weer een goede stap voorwaarts in het 'vinden'. Google past zijn software continue aan. Niet alleen kleine aanpassingen in de engine maar ook in de output en output management. Ranking was de eerste grote stap, time line de 2e. Nu deze verandering. Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi die wonderwheel optie. Ziet er bekend uit. Als je het dan hebt over innovatie in je eigen organsatie... (de UI van pressure cooker).

  Maar los daarvan. Wel weer een goede stap van Google. Meeste veranderingen tot nu toe aan de achterkant. Maar dan nu na ranking en timeline ook deze functie. Gaat het vinden weer een heel stuk eenvoudiger maken.

  BeantwoordenVerwijderen