zaterdag 27 juni 2009

geen feedback, meer regels


De meeste mensen vinden het doodeng om te doen: feedback geven aan collega's. Het voelt als kritiek geven, als iemand persoonlijk aanvallen. Daarom doen we het maar niet. Het is ook gemakkelijker om maar te doen alsof je onwenselijk gedrag niet hebt gezien. Gewoon de andere kant opkijken. Maar het niet geven van feedback heeft een vernietigende werking op de cultuur van een bedrijf.

Wanneer mensen ongewenst gedrag gaan vertonen, en je collega's geven geen feedback, dan blijft er nog een maatregel over om het gedrag weer in goede banen te leiden: regels! En dan zijn we echt ver van huis. De regels die uitgevaardigd worden, zullen ook weer gechecked moeten worden. We moeten vanalles managen rondom de regels. Dat kost allemaal energie, die we voor de tijd van de regelgeving konden stoppen in leuke zaken, zoals iets doen voor je klant.

Het irritante van meer regels is, dat ook de mensen die de regels niet nodig hebben ineens te maken krijgen met de regels. En we krijgen te maken met de managers die de regels moeten naleven. We krijgen een cultuur waar de meeste professionals gek van worden. Allemaal formuliertjes, administraties, gesprekken, gedoe. En waarom? Omdat we bang zijn om elkaar aan te spreken op ons gedrag. Door het niet te doen verzieken we onze eigen omgeving. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor organisaties, maar voor onze hele samenleving. Kortom, als we een leuke omgeving willen houden ben je aan jezelf verplicht anderen feedback te geven.

1 opmerking:

  1. peter-Paul Lucker28 juni 2009 om 14:39

    Ik ben het met je eens, alleen is het klimaat zo in veel bedrijven dat het klimaat niet veilig genoeg is om feedback te geven. Veel bedrijven lijken verworden te zijn tot organisaties met een afreken cultuur, waarin het maken van fouten gevolgen heeft. Op het moment dat ik iemand aanspreek op zijn gedrag, zou het zo kunnen zijn dat ik daar een volgende keer op afgerekend word. Een veilig klimaat, waarin fouten maken mag en elkaar daarop aanspreken, positief en constructief is iets wat ik mis. Volwassen zijn, niet alleen thuis, maar ook op je werk, kan alleen als het klimaat veilig is. Dat kan alleen als van bovenaf in de organisatie voorbeeld gedrag en veiligheid geboden wordt. Voor veel mensen, ooit met idealen begonnen aan het werk wat ze doen, is werken een plek geworden waar je je inkomsten vandaan haalt.....

    BeantwoordenVerwijderen