vrijdag 26 juni 2009

dit geloof je niet


Plasterk heeft wel lef! Hij legt de salarissen voor de publieke omroepen aan banden. (artikel) lijkt me een prima zaak want het zijn natuurlijk ook ambtenaren. Dan moet je ze ook zo belonen. Je loopt natuurlijk het risico dat het echte talent wegloopt naar de commerciele zenders. Daar heeft hij dan nog een uitzondering voor gemaakt. Er mogen vijf mensen meer verdienen dan de Balkenende-norm. (circa 181.000 euro per jaar). Ik denk dan wel: zijn er bij de overheid dan ook een paar mensen die meer verdienen?...Balkenende misschien :)

Maar goed. Als we deze lijn dan eens doortrekken dan betekent dat, dat er in de zorgsector ook niet meer dan 181.000 euro verdiend mag worden. Want wie betaalt dat? Wij dus, via de staatskas. En alle andere instanties die volledig vanuit de staat worden gefinancierd gaan ook voor de bijl. Wordt nog een leuk jaar denk ik. Maar ik ben het er wel mee eens. Laten we die salarissen eens een beetje normaal houden.

In dit artikel over de bank Goldman Sachs staat echt een schokkend bericht. Dankzij de staatssteun draait de bank weer goed (ze verdienen namelijk ook nog eens heel veel aan transakties die ze in opdracht van de staat doen) en nu gaan ze de hoogste bonussen in 140 jaar bij de bank uitkeren. Dan ben je toch niet waard om op deze aarde rond te lopen. Dan ben je toch zo verschrikkelijk asociaal en egocentrisch. Dat soort mensen moeten de paria's van de samenleving worden. Geen enkel respect heb ik hier voor.

Ook lekker voor het imago van de nederlandse banken. Ik neem aan dat ze proberen om weer een beetje met de voeten op de grond te komen, komt er zo'n bericht van de grote vriend Goldman Sachs. Die mannen van Goldman hebben geen gevoel denk ik. Spreadsheets op beentjes. Maar goed, in nederland is Plasterk in iedergeval goed bezig. Ik ben er blij mee.

2 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens. Er mogen best wel verschillen in salaris zitten, en wie hard werkt (en risoco loopt) mag daar voor beloond worden. Maar voor de publieke sector betalen we allemaal mee. Ik ben daar niet toe bereid, zeker niet als je leest wat voor zooi het vaak is bij sommige van die instellingen.

  Die Balkenende norm is best een goed idee, al is het nog steeds een hele klap geld: eur 15K per maand! Daar gaat natuurlijk nog belasting van af, maar met dat geld hoef je nooit zorgen te maken over pinnen bij de Albert Heijn, kun je wonen waar je wil, kun je 3x per jaar op vakantie en kun je een hele leuke auto rijden (leuker dan die van mij in ieder geval). Met dat geld kun je een leven leiden dat voor de meeste mensen (zeker als je dit over de hele wereld bekijkt) totaal onbereikbaar is.

  Men moet zich maar eens realiseren dat het wel eens een keer genoeg is. Voor al diegenen die denken dat de zogenaamde goede mensen dan naar het buitenland vertrekken: laat ze maar, daar zit men ook niet op die mensen te wachten.

  De enige manier waarop we kunnen overleven, is door eerlijk te delen, je verantwoordelijkheid te nemen, kansen zien en hard te werken. Graaien is eindig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Artikel over Goldman Sachs is echt onvoorstelbaar.

  BeantwoordenVerwijderen