vrijdag 26 juni 2009

Human Software: kenmerk van work21


e-office is de eerste human software organisatie van de wereld. Maar wat is dat dan? e-office is een technologiebedrijf, een IT-bedrijf, maar met een hele specifieke focus. e-office richt zich op het verbeteren van de communicatie, coordinatie en samenwerking van mensen die unieke problemen moeten oplossen.

We hebben het dus niet over de automatisering van de processen en alles wat daar direkt mee te maken heeft. Je praat in die situatie over systemen als Siebel en SAP. Cap Gemini, Atos, Ordina zijn clubs die groot geworden zijn in de wereld van de processen. Ze denken zo en ze werken zo, dat is ook goed. Waar dit soort bedrijven veel moeite mee hebben zijn: mensen, eindgebruikers. Logisch ook want mensen/eindgebruikers zijn zo moeilijk te modelleren, en dat doen deze clubs zo graag omdat het in hun datamodel moet passen.

Wij zijn juist gestart bij mensen. Mensen die samen iets voor elkaar willen krijgen, die een uniek probleem hebben en dit willen oplossen. Maar deze mensen zitten vaak niet op dezelfde lokatie, of ze werken niet op hetzelfde moment. Dan heb je technologie nodig om 'te doen lijken alsof ze bijelkaar aan tafel zitten'. Deze technologie is terug te brengen in een aantal categorieen: collaboration, unified communication, social software en mobile. Deze set aan spullen noemen wij Human Software.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten