maandag 15 juni 2009

Ray Ozzie over Google Wave


Hebben jullie al de presentaties over Google Wave op Youtube gezien. Indrukwekkend hoor. Een zeer natuurlijke manier om kennis te vergaren en overzicht te houden. Wat ook bijzonder is, is dat je 'waves' kunt uitzetten op internet en in een dashboard kunt bijhouden. Uiteraard kan je er tegenaan programmeren. We hebben het zelf nog niet uitgeprobeerd maar het lijkt me geweldig om te gebruiken.

Nou heb ik ongeveer 1 held op deze wereld en dat is Ray Ozzie. Hij is momenteel de CTO van Microsoft en heeft dus deze rol van Bill Gates overgenomen. Niet zo maar iemand dus.
Hij is ook de bedenker van Lotus Notes, deze man was zijn tijd heel erg ver vooruit.
Hij begreep in 1985 al hoe collaboration zou gaan werken. Op Youtube staat zijn reaktie over Google Wave. Hij geeft aan dat hij heel veel respect heeft voor de grote denkers van Google, maar denkt ook dat ze een niet-sustainable architectuur hebben bedacht. Ik denk toch dat hier iets anders aan de hand is. Volgens mij slaat Google met Wave de spijker op de kop en nemen we binnenkort massaal afscheid van het 40 jaar oude monster met de naam e-mail.

1 opmerking:

  1. Microsoft ziet IBM ook al lang niet meer als grote vijand, maar Google des te meer.
    Opmerkelijke reactie vanuit Microsoft overigens. Maar als je Ozzie kent: hij kan haast niet anders reageren want hij stond zelf aan de wieg van dit soort programmatuur (Groove, Lotus Notes). Wave is impressive, dat is zeker. En de marketing is nu al goed.

    BeantwoordenVerwijderen