zondag 5 juli 2009

Geen inkomstenbelasting en CO2-neutrale wereld


Het lijkt een droom, maar volgens mij moet het kunnen. Natuurlijk heeft Nederland/Europa geld nodig om alle voorzieningen in stand te houden. Daar zijn nu tientallen soorten belasting voor bedacht die er voor moeten zorgen dat de staat genoeg geld binnenkrijgt. Nu heb ik begrepen dat als we alle belastingen afschaffen, en we verhogen de BTW naar 26%, de staat hetzelfde inkomen heeft als nu. Je maakt de wereld er wel simpeler door. De belastingdienst kan gedecimeerd worden, aangiftes hoef je niet meer te doen, geen blauwe enveloppen meer. Heerlijk. Dat is deel 1 van de oplossing. Met het "inkomen" van de 26% BTW kunnen we Nederland laten draaien.

Deel 2 van de oplossing kennen we al in de autoindustrie: groenlabels. Je kan deze labels toepassen op diensten en produkten. Dus een A-label is CO2-neutraal, een F-label is maximale CO2-bijdrage. Bij een A-label blijft de BTW op 26% staan. Bij een F-label kan je een opslag geven, bijvoorbeeld naar 46%. Hierdoor gaan mensen heel bewust produkten en diensten inkopen en dwing je leveranciers om CO2-neutraal te produceren.

Wat daarbij wel van belang is, is dat al het geld dat via B- tot en met F-labels binnenkomt, door de staat wordt toegepast om de wereld te verbeteren. CO2-neutraal te maken. Het zal best een grote inspanning zijn om alle produkten en diensten van een label te voorzien, maar dat is de noodzakelijke stap die we moeten nemen. Iedereen die vervolgens een appel koopt, een aarbei of een auto is zich bewust van de CO2-belasting op het milieu. En uiteindelijk begint toch iedere verandering bij jezelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten