zaterdag 4 juli 2009

gentlemen, switch on your engines!


Nog even zitten nasudderen over de film die ik gisteren heb bekeken. Dan kan het niet anders dan dat je gaat nadenken over je eigen carbon footprint. En omdat ik auto's toch ook wel grappig vind maar dat juist daar een footprint aan hangt, ben ik eens gaan kijken naar de nieuwe autofabrikant TESLA. Die mannen zijn een paar jaar geleden gestart en bouwen 100% electrische auto's. En ze zien er nog goed uit ook.

Nou zie ik mij nog niet in zo'n sportautootje rondkarren, maar de sedan (model S) ziet er prachtig uit. Alleen is een range van 225Km natuurlijk niet echt indrukwekkend. Als je meer wilt dan kom je toch weer aan een oliemachientje die ervoor zorgt dat je accu's constant worden opgeladen. Dat wil je dan ook weer niet. Maar goed, het begin is er.

Rogier Kroymans (de zoon van) is door Tesla benoemd als salesmanager Benelux. Dus er gaat een dealerschap opgericht worden in nederland. Wel handig voor wat service aan zo'n auto. Waar ik mij alleen een beetje zorgen over maak is dat ik regelmatig stil langs de weg zal staan omdat de accu's weer leeg zijn. Ik begrijp dat de nederlandse regering 65 miljoen wil vrijmaken om onderzoek te doen naar batterijen die het bereik van electrische auto's kan vergroten. Dat lijkt me een prima zaak.

Wellicht kan een deel van Nederland zich helemaal gaan richten op vervoer2.0. Bedenk een set aan groene vervoersmiddelen/oplossingen waardoor je carbonneutraal door het leven kan. Dat lijkt me een spannende uitdaging van al die goed opgeleide ingenieurs van ons. Ga bij elkaar zitten en kom met amazing oplossingen. Grijp je kans, waar wachten we nog op! Onze nieuwe wereld biedt nieuwe kansen, geweldig!

1 opmerking:

 1. Naast Tesla zijn er vele 'electrische eitjes' en een paar uitzonderlijk mooie sportwagens in aanbouw.

  http://www.velozzi.org/
  http://karma.fiskerautomotive.com/
  http://www.lightningcarcompany.co.uk

  Die laatste is bezig met een 0-100 in 4 seconden, 700Pk monster met een range van 300km. Prijs 150K au :-(

  BeantwoordenVerwijderen