vrijdag 3 juli 2009

heb je even?


Heb net gekeken naar de film Home. Ik las het blogitem van Femke Groothuis van Ex'tent over deze film. Ik zal er niet zoveel over zeggen, maar als je binnenkort anderhalf uur de tijd hebt dan raad ik je aan eens te kijken. Ik ben niet echt heel groen ofzo. Ik hou van snelle auto's en wat snelheid op het water. Natuurlijk weet ik van CO2 en carbon-footprint. Maar ja, is het nou wel waar, is het wel zo erg, hoe zit het eigenlijk.

Nu heb ik deze film gezien en ben echt onder de indruk. De beelden zijn prachtig en indrukwekkend tegelijkertijd. De muziek maakt me wat onrustig en de voiceover is zo amerikaans. Maar als je daar doorheen kan luisteren, dan kan het niet anders zijn dat je tot de conclusie komt..."jeetje, daar werk ik ook aan mee, dat wil ik niet. Ik ga iets doen".

Ik ben er nog niet uit hoe ik dingen opnieuw moet inrichten. Omdat wat ik doe ook leuk vind, maar zoals de toekomst er voor ons allemaal uitziet is niet echt grappig te noemen. We moeten ook niet doorslaan denk ik, dat alles anders moet. Maar een paar dingen drastisch veranderen lijkt een noodzaak. Hierover later meer, ik weet het zeker. Ik moet hier even over nadenken.

3 opmerkingen:

 1. Om een oude koe uit de sloot te halen: Verbeter het milieu, begin bij jezelf!
  Ik ben er voorstander van om e-office groen te maken! (Dat ligt binnen onze invloedsfeer) Wat kunnen we als organisatie doen om onze environmental footprint te reduceren? Ik weet dat ik zelf ook nog wel een stukje te gaan met m'n SUV ... maar laten we maar eens kijken wat we al doen en hoe we dat nog kunnen verbeteren. En hoe kunnen we dit uitdragen naar onze klanten. We doen niet voor niets Human Software toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het een prima plan. Denk dat we bij de projecten moeten starten. Hoe maken we die groen. Meer Unified Communications, minder papier, minder kilometers...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Roland, wat tof dat je Home hebt bekeken! (best knap, ik zat in een bioscoop en kon gewoon niet weg... ;-)). Mooie uitdaging om e-office duurzamer te maken. Begin gewoon met groene stroom of zo, en praat er eens over met je mensen. Daar zit vast heel veel creativiteit! Succes en tot gauw hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen