vrijdag 21 augustus 2009

het beeld over een gedachte

Vanmiddag een interessante lunch in de haven 'op' Scheveningen gehad met Jorrit Timmermans. Het ging over een event dat hij aan het eind van het jaar wil organiseren over geld. En dan met name over anders nadenken over geld. Als ik meer informatie heb zal ik jullie daar over inlichten.

Maar het gesprek ging ineens over gedachten. Misschien beetje raar, maar zo ging het gesprek nu eenmaal. Ik riep dat gedachten ervoor kunnen zorgen dat je in beweging komt. Als voorbeeld gaf ik hem de volgende gedachte:

"Jorrit, mijn gedachte is dat de Titanic hier in de haven zou moeten liggen. Mijn waarneming is dat ik nu allemaal jachtjes zie. Dit geeft bij mij een spanning omdat wat ik zie, ik niet wil zien".

Mijn conclusie was dat het verschil tussen de gedachte en de waarneming zorgt voor een spanningsverschil, en dat die spanning mij in beweging kan brengen. Ik kan of weggaan, of ervoor zorgen dat de jachtjes worden weggesleept en de Titanic de haven in wordt gevaren.

Tsja zei Jorrit, dat zijn geen gedachten, dat is een beeld. Misschien heeft hij wel gelijk, gedachten zijn misschien vluchtiger en een beeld is iets wat je voor je ziet en door welke bril je naar de wereld kijkt.

Interessante gedachte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten