dinsdag 18 augustus 2009

ga terug naar start

Jasper Steutel is een kennis van mij en werkt bij Razorfish in de US. Dit is wat ze doen:

"Razorfish helps industry leaders build great brands by creating engaging experiences for consumers wherever they live in the digital world, ranging from Surface screens to blogs".

In iedergeval gaat het om zeer innovatieve projecten. Deze projecten vinden vaak plaats in het YELLOW deel van de organisatie.

In de discussie op Linkedin over de adaptieve organisatie geeft Jasper een beeld over hoe zij dat bij Razorfish organiseren. Bij een van hun klanten is bijvoorbeeld een speciale ruimte ingericht: de collaborative space. Een ruimte in de vorm van een U, aan de wanden staan computers met grote schermen. (groter dan 21 inch). In het midden een tafel om kort te vergaderen. Daarnaast een beamer met een groot scherm die door iedereen gebruikt kan worden. Interessant is dat ze er maximaal een halve dag werken, niet langer.

Ze werken niet met taken en todo's, maar met deliverables. In twee fasen worden de projecten uitgevoerd waarbij timeboxing een belangrijk stuurinstrument is. Wat kunnen we bereiken in twee weken. Wat zijn de 'blocks', en hoe halen we die weg. Als het binnen de termijn niet af is, was het geen goed plan. Nieuw scenario. Ze werken in multi-disciplinaire teams. Commitment, betrokkenheid, korte vergaderingen, hoge snelheid.

Ook veranderen ze vaak van plaats om te voorkomen dat ze in een sleur raken. Dus niet iedere keer naast dezelfde mensen gaan zitten en op dezelfde plaats. Maar zorg ervoor dat je geinspireerd wordt door nieuwe omgevingen. Zeker de moeite waard om deze discussie te volgen.

2 opmerkingen: