donderdag 20 augustus 2009

vandaag beginnen?


Nou loop ik al een paar jaar met het volgende plan rond ,maar ik heb er nog steeds geen vorm aan kunnen geven. Misschien kunnen jullie mij helpen. Het is een deeloplossing om minder onnodige kilometers te rijden en minder gefrustreerd te raken in het verkeer.

Stel dat je als organisatie de volgende afspraak maakt met bevriende klanten en partners: Ieder van ons stelt 100m2 kantoorruimte ter beschikking en richt deze volgens een bepaalde standaard in. Medewerkers van dit bedrijvennetwerk mogen door het hele land gebruik maken van elkaars faciliteiten. En we doen dit allemaal voor niets.

Hierdoor heb je, als medewerker, ineens een heleboel mogelijkheden door het hele land om te kunnen vergaderen met elkaar, zonder dat je onnodig veel kilometers hoeft te rijden en het kost je ook nog eens niets. Een eenvoudig reserveringssysteem zorgt ervoor dat je er zeker van bent dat je een plek hebt.

Waarom is dit er nog niet. Ja, je krijgt mensen van andere bedrijven over de vloer. En dan heb je iets van vertrouwen nodig. Maar is dit niet een mooie eerste stap richting een duurzame adaptieve organisatie: laten we nu beginnen met ons kantoor te delen.

2 opmerkingen:

  1. IK vind het een geweldig idee. Volgens mij moeten wij daar gewoon z.s.m mee beginnen en daar zoveel mogelijk geluid over maken via blogs, de pers, nieuwsbrievn, whatever.

    Inderdaad een slimme reserveringssite voor opzetten.

    BeantwoordenVerwijderen