zondag 18 oktober 2009

best spannend

Op linkedin zijn we al een paar maanden bezig om te discussieren over de 'adaptieve organisatie'. Eigenlijk een organisatievorm die wat beter past in deze eeuw en in de beschaving waar we met z'n allen naar toe bewegen. Op dit moment zijn er 271 mensen die de discussie op een of andere manier volgen. Of aktief of op afstand door zo nu en dan eens te lezen waar we het allemaal zo over hebben.

Aanstaande donderdag, 22 0ktober, hebben we onze eerste echte bijeenkomt om op een andere manier van gedachten te wisselen. Ik heb nog geen idee hoeveel mensen er nu echt gaan komen, interessanter is natuurlijk wat de kwaliteit van de bijeenkomst zal zijn. Heeft het echt waarde om zo bijelkaar te komen?

Yvo Donders van IBM Nederland/Amsterdam heeft aangeboden om een ruimte ter beschikking te stellen. De bijeenkomst start om 16:00 en loopt door tot een uur of 19:00. Yvo, dank daarvoor!!

Deze nieuwe setting vraagt om een gezamenlijke agenda. Dus niet een agenda die ik ga samenstellen. Maar ik wil wel een opzet maken met de vraag of anderen daarop willen reageren. Dat zal ik hier doen en op Linkedin. (Nu zou je echt Google Wave moeten hebben). Ik ben benieuwd of mensen zullen reageren op het agenda voorstel.

VOORSTEL AGENDA 22 oktober DE ADAPTIEVE ORGANISATIE

  1. 16:00 - 16:20 (ontvangst en even aan elkaar snuffelen)
  2. 16:20 - 17:00 de aanleiding (Roland)
  3. 17:00 - 17:30 discussie (loopt waarschijnlijk heel erg uit)
  4. 17:30 - 18:30 samen zoeken naar antwoord op de vragen als "waar moeten bedrijven beginnen, wanneer ze willen veranderen? wat houdt bedrijven tegen om te veranderen?, etc"
  5. 18:30 - 19:00 plannen maken om zelf te veranderen en om onze klanten een stap te laten maken.
Zoiets stel ik mij voor voor donderdag. Maar wanneer jullie andere ideeen hebben dan hoor ik het uiteraard graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten