dinsdag 20 oktober 2009

Partnersourcing & IBM

Volgende week donderdag (29 oktober) mag ik als keynotespeaker een verhaal houden voor de LUG2009. (Lotus User Group Conference 2009). Er worden zo'n 300 bezoekers verwacht, wat best veel is. Er zal vooral veel aandacht zijn voor de social media tools van IBM zoals Lotus Connections. Mooi spul trouwens. Maar er is nog iets aan de hand tijdens het event.

25 partners van IBM hebben zich verenigd om het Lotus portfolio beter in de markt te zetten. Laten we deze groep LotusUnited noemen. Samen met IBM hebben ze een marketingbudget gefund om het Lotus portfolio beter in de markt te zetten. Het idee hierachter is dat de partners dichter bij de markt staan dan IBM en de marketingakties specifieker kunnen maken. Eigenlijk een vorm van crowdsourcing zou je kunnen zeggen. Heet dit dan partnersourcing?

Het is een heel bijzonder initiatief waar partners & IBM nauw samenwerken. Maar de eindverantwoordelijkheid ligt wel bij de partners. Veel applaus voor IBM, dat ze meegaan in deze nieuwe manier van partneren. Heel knap.

Er is gezocht naar een naam voor de marketingcampagne voor de komende tijd. Uiteindelijk is het LotusLovesPeople geworden. Waarbij Loves een geel hartje is geworden. Het idee is dat Lotus gaat over mensen. Maar Lotus kan ook gaan over Microsoft of Google. LotusLovesGoogle. Hiermee wordt aangegeven dat Lotus heel gemakkelijk te combineren is met de spullen van Google. Zo kan je nog zillion combinaties maken natuurlijk.

Het is een spannend traject waar veel energie inzit. De kickoff van dit initiatief zal plaatsvinden tijdens de LUG2009. 25 partners laten zich twee dagen van hun beste kant zien. Veel sprekers en workshops. Ik ga intussen maar eens nadenken over mijn presentatie.

Zal denk ik over onze eerste Lotus projecten gaan in 1991 en over de adaptieve organisatie. Want daar draaide het toen ook al om, alleen wisten we dat toen nog niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten