zondag 8 november 2009

YELLOW&BLUE het GTD voor organisaties?

De afgelopen tijd veel presentaties gegeven over work21, over yellow &blue. Wat mij opvalt is dat mensen de term yellow&blue heel snel herkennen en oppakken. Dat is wel gaaf om te zien. Blue het gestructureerde deel van je bedrijf waar je op moet kunnen vertrouwen en yellow het deel wat je inzet wanneer blue geen antwoord heeft.

Maar goed. In de afgelopen tijd ben ik via Taco Oosterkamp ook in aanraking gekomen met 'GTD'. Ofwel getting things done. Het is een aanpak om met de informatieoverload van vandaag de dag om te gaan. En eigenlijk komt GTD volgens mij in essentie neer op yellow&blue principes. Of andersom natuurlijk, afhankelijk waar je bent gestart met hierover nadenken.

Wat GTD doet is je een systematiek aanbieden waar je op kunt vertrouwen (blue). Hierdoor hoef je niet meer allemaal losse eindjes in je hoofd vast te houden om aan je 'commitment's te voldoen. En als mensen namelijk iets niet kunnen is het onthouden welke commitments ze hebben gemaakt.

Dus zorg ervoor dat je altijd van de losse eindjes afkunt door het over te dragen aan een betrouwbaar systeem (blue) die je in staat stelt op de juiste momenten te denken aan een los eindje. Omdat je hoofd dan weer leeg is ben je altijd klaar voor nieuwe impulsen en situaties.(yellow)

En juist in deze tijd maak je als mens en organisatie het verschil door altijd klaar te zijn voor nieuwe situaties. Dat kan alleen wanneer je (organisatie)hoofd leeg is. Taco heeft mij een workshop GTD aangeboden die in ergens in de komende week zal volgen. Het is mijn verwachting dat Yellow&Blue een GTD is op organisatielevel.

Als dat zo is wordt ik heel blij. Want dan hebben we een super concrete aanpak om uit te leggen dat je en struktuur en creativiteit nodig hebt om succesvol te zijn. Ik hou jullie op de hoogte.

3 opmerkingen:

  1. Volgens het aloude gezegde en tevens doodoener in development trajecten: 'je moet de content (creativiteit) los zien van de structuur (organisatie)' :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor hoeveel mensen kan Taco de workshop geven?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik was één van de genomineerden voor de Management Essay Prijs 2006. Mijn essay is opgenomen in het boek "Wat doen organisaties met mensen" (www.managementboek.nl)onder de titel "Hermenselijking tegen doodbloeden". De ontmenselijking die plaatsvindt moet een halt worden toegeroepen. Het is tijd voor hermenselijking om weer in een divergerende, innovatieve, toekomstgerichte versnelling te komen.

    BeantwoordenVerwijderen