donderdag 31 december 2009

bedankt


Ik kijk uit over een grijze Noordzee, die er rustig bij ligt. Zo hier en daar nog een vissersbootje, maar de meeste vissers liggen dubbeldik afgemeerd in de haven. De meeste mensen willen toch wel graag thuis zijn met de jaarwisseling. Of in iedergeval in de buurt van hun dierbaren. Het is uiteraard ook een moment om weer eens even terug te gaan in de tijd. Wat is er allemaal gebeurd, welke beslissingen heb ik genomen, hoe heeft dat uitgepakt. Ben ik nu waar ik een jaar geleden gehoopt had te zijn, of leef ik maar gewoon door. Allemaal vragen en voor een deel antwoorden. Vaak ook geen antwoord maar meer feiten. Stapjes genomen om duurzamer te worden, meer jezelf te zijn, meer balans te brengen in je werk en prive. Waar ben ik omheen gelopen, welk gevolg heeft dat gehad. Had ik niet meer tijd moeten besteden aan familie en vrienden. Volgend jaar maar een beetje afvallen, wat meer sporten...dat soort dingen.

Wel bijzonder wat zo'n jaarwisseling met je kan doen. Denk ook dat een moment van reflectie op z'n tijd wel goed is. En daarna kan je weer plannen maken voor 2010. Dan gaan we het allemaal anders doen, beter, gezonder, meer in balans, veel plezier, en vooral ook duurzaam. Mooi he. Hoe dan ook ik heb er zin in. Ik heb heel veel zin om van 2010 een prachtig jaar te maken.

Ik besef mij ook heel goed dat ik hier niet had gezeten wanneer ik geen onderdeel zou zijn van een netwerk van vrienden, familie, collega's en mensen die vaak dezelfde gedachten delen met mij of in iedergeval elkaars meningen willen aanscherpen. Jullie allemaal hebben mij mede op deze plek gebracht: waarvoor veel dank! Graag wens ik jullie dan ook via deze weg een geweldig 2010, waarbij ik hoop dat je helemaal jezelf kunt zijn.

Tot volgend jaar!
Roland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten