maandag 25 januari 2010

georganiseerd als een fractal


Op dit moment zijn we binnen e-office bezig om ons meer dan ooit in te richten volgens het concept Yellow&Blue. Dat betekent dat we goed kijken welke aktiviteiten vragen om of veel voorspelbaarheid of juist vragen om veel passie. Deze twee kenmerken voorspelbaarheid en passie gaan slecht samen in 1 aktiviteit.

Wat wij verwachten is dat het een positief effect zal krijgen bij onze klanten, maar ook bij onze medewerkers. Klanten krijgen waar ze om vragen: vakmensen die vol enthousiasme vertellen over hun discipline en tegelijkerijd ook een organisatie die kan luisteren en zijn afspraken kan nakomen.

In mijn vorige blogitem sprak ik over 'leren werken'. Het kunnen vertrouwen op een systeem waardoor je als medewerker niets meer vergeet en toch nog steeds open kan staan voor nieuwe ontwikkelingen. Geen losse eindjes meer in je hoofd hebben. Eigenlijk kan je zeggen dat 'het leren werken' het basiselement is van onze nieuwe organisatie.

Het geldt dus niet alleen voor medewerkers om te leren werken, het geldt voor de hele organisatie. De hele organisatie moet 100 procent kunnen vertrouwen op 'het blauwe systeem'. Het blauwe systeem moet er voor zorgen dat we voorspelbaar zijn. Daarnaast moet het ons ruimte geven om als organisatie creatief te zijn, om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. (Yellow)

Dus niet iedere aktiviteit wordt op dezelfde wijze gemanaged. Juist niet. Hoe je dat moet doen? Het voorbeeld zit al in het kleine, in je eigen leven. Ook daar is een deel geregeld zodat je de tijd die je overhebt kunt gebruiken om met nieuwe dingen bezig te zijn. Nou ja, bij de meeste mensen dan.

Kortom, het volledig inrichten van e-office naar Yellow&Blue wordt op dit moment in volle omvang doorgezet en het begint dus eigenlijk al met de manier waarop jij je werk hebt georganiseerd. Ik hou jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten