maandag 18 januari 2010

Yellow & Blue bij e-office


Vanaf februari richten we e-office in naar 'passie' en 'voorspelbaarheid'. Of zoals we het al een tijdje noemen: Yellow&Blue. Passie heeft ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Wanneer je passie probeert op te bouwen in een zwaar 'gecontroleerde' omgeving dan gaat dat niet werken. Blauw (controle) is te sterk voor Yellow (passie). En waar zit nu juist het onderscheidende vermogen van je bedrijf...precies: in de passie.

We gaan in februari e-office zo inrichten dat onze vakmensen met een passie voor een aantal thema's volledig tot hun recht komen. Hun doel is ook om de absolute authoriteit te worden op hun vakgebied. Door maximaal gebruik te maken van social media kunnen klanten direct contact opnemen met deze vakmensen om uiteindelijk iets voor elkaar te betekenen.

Maar tegelijkertijd wil de klant ook voorspelbaarheid. De klant wil dat de projecten op tijd worden opgeleverd en tegen de afgesproken prijs. Passie en voorspelbaarheid staan op gespannen voet met elkaar. Wij hebben een vorm gevonden (na 18 jaar) waarbij wij denken zowel de passie te kunnen bieden als de voorspelbaarheid waar klanten op wachten.

Hoe het allemaal gaat werken zal ik in de loop van het jaar verder uit de doeken doen. Eerst maar eens beginnen. Gaat ontzettend gaaf worden. Een vorm waarbij we maximaal gebruik maken van de passie en drijfveren van iedere e-office-medewerker!

Ik hou je op de hoogte.

1 opmerking:

  1. Roland,
    Ik ben echt heel erg benieuwd. Zelf ben ik mede eigenaar in een (klein) regionaal accountants- en belastingadvieskantoor. Om zelf met passie te kunnen werken (en om ook alle medewerkers met passie te kunnen laten werken) is een uitdaging. En dat (lijkt) op gespannen voet te staan met de richtlijnen, wetten, etc. die gangbaar zijn (en verwacht worden) in de branche.

    BeantwoordenVerwijderen