zaterdag 20 februari 2010

de puberale fase van HNW

Soms worden het de HNW-fundamentalisten van HNW genoemd. Mensen die zich volledig afzetten tegen de bestaande wereld en op een of andere manier nu hun gram proberen te halen via HNW. Alles moet anders en de oude wereld is slecht. Geen eigen kamers meer voor management en directie, iedereen gelijk, thuiswerken is verplicht, lounchen in kantoor. Het lijkt een soort boosheid tegen het oude regiem. Puberaal gedrag zou je kunnen zeggen.

Wat deze mensen vergeten is dat ze door dit gedrag zij zelf het grootste gevaar zijn voor HNW of work21. Wat er namelijk gaat gebeuren is dat na een jaar of twee directies zich gaan afvragen of HNW wel zo'n goed idee was. Er is veel geld geinvesteerd, er was een matige businesscase die niet uit blijkt te komen en de lopende processen komen in gevaar omdat de controle niet meer kan worden uitgevoerd omdat iedereen zijn eigen ding moet kunnen zijn.

Er lopen teveel mensen rond die de risico's niet overzien van dit gedrag. Work21 gaat juist over het samenspel tussen het goede uit de 20ste eeuw en het goede uit de 21ste eeuw. Het is belangrijk om te begrijpen dat er twee werelden bijelkaar komen. En dat ze elkaar juist kunnen versterken als je het begrijpt. Maar zoals Johan al riep: je kan het pas zien als je het begrijpt. En daar gaat het dus mis.

Het merendeel van de HNW-consultants zien ineens dat bedrijven tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken. (Kon 20 jaar geleden trouwens ook al). Dus moet iedereen vanaf nu ook tijd- en plaatsonafhankelijk werken: onzin! Je moet heel nauwkeurig kijken voor welke aktiviteiten het wel en niet kan. Work21 gaat over differentiatie, niet over uniformiteit. Denken dat iedereen het ineens op dezelfde HNW-manier moet doen is oud denken: dan heb je het niet begrepen. Deze wereld is niet uniform, deze wereld is veel complexer dan dat.

Dus mocht u een consultant tegenkomen die roept dat iedereen uit zijn kamer moet en dat iedereen thuis moet werken: wees op u hoede. Het gaat hier hoogst waarschijnlijk om iemand die een paar boeken heeft gelezen en nog (nog) niet begrijpt wat de essentie is van work21.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten