donderdag 11 februari 2010

Wat is de roadmap van Google?


Vandaag las ik een artikel over BUZZ van Google. Het lijkt een concurrent van onder andere Facebook, maar het is meer. Juist door de combinatie met mail, chat en videoconferencing, wat al standaard in GMAIL aanwezig is, wordt het Google-platform steeds sterker. Wat ik zie gebeuren is dat de verschillende onderdelen die Google aanbiedt op zichzelf misschien niet de allerkrachtigste op deze planeet zijn, maar de kracht zit hem met name in de combinatie.

Wanneer ik nu met mijn gmail-account aan het 'proberen' ben (rolandhameeteman@gmail.com), dan voel ik dat het geheel steeds sterker aan het worden is. Naast dat het snel is, biedt het ook veel functionaliteit. En dat is toch wel heel knap gedaan moet ik zeggen. Want tegelijkertijd is het ook een zeer stabiele SAAS-oplossing. Wat ik daarmee wil zeggen is dat ze vooraf heel erg hebben nagedacht over de achterliggende architectuur.

Daarom is het ook een spannende gedachte om te weten wat de roadmap van Google is. Met andere woorden, wat hebben ze nog meer in het verschiet. Hoe gaat Google Wave hier in passen, wat betekent dit voor mobile, wat verder nog voor collaboration en messaging.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik heb het idee dat Google op dit moment iedere paar maanden een slag aan het slaan is. En de gevestigde orde krijgt hier steeds meer last van. Gewoon omdat ze het tempo steeds moeilijker kunnen bijhouden.

Oh ja, het artikel waar ik het aan het begin over had staat hier. Waar ik best trots op ben is dat in een artikel van PCWORLD, quotes worden aangehaald van Stefan Hogendoorn. En Stefan is onze directeur e-office/google. Goed gedaan Stefan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten