maandag 22 maart 2010

Barak Obama helpt echt!


Afgelopen nacht is het dan eindelijk gelukt. Iedere Amerikaan kan gebruik binnenkort maken van de gezondheidszorg. 32 miljoen niet verzekerde Amerikanen krijgen binnen 3 jaar een eigen zorgverzekering. Vanuit ons perspectief is het toch niet te begrijpen dat een rijk land als Amerika het ok vindt om 32 miljoen mensen onverzekerd rond te laten lopen. Gewoon geweigerd worden door verzekeraars, zo van 'je zoekt het maar uit, had je het maar anders moeten regelen'.

Waarom ik blij ben dat deze wet erdoor is komt doordat ik denk dat alle grote spanningen in samenlevingen zorgen voor het vertragen van de ontwikkelen van diezelfde samenleving. Wanneer de verschillen tussen rijk en oud te groot zijn maar ook de verschillen tussen gezond en niet gezond, dan geeft dat spanning. Dus energieverlies. Mensen voelen aan dat het niet klopt en zullen vechten voor meer gelijkheid. En juist die negatieve energie zorgt ervoor dat het geheel zich niet verder kan ontwikkelen.

Maar zo goed als dat dit spanningsverschil in de US bestaat, zo zijn er in onze wereld nog veel andere grote verschillen die eerst opgelost moeten worden voordat we onszelf kunnen verbeteren. Er is momenteel te veel verschil tussen arm en rijk, tussen transparant en gesloten, tussen godsdiensten, tussen inzichten hoe we met onze resources om moeten gaan. Zolang we dit niet hebben opgelost met elkaar kunnen we als geheel niet verder.

Kortom: Barak, bedankt voor het nemen van deze belangrijke stap in de goede richting.

3 opmerkingen:

 1. Duidelijk is, dat de auteur van dit artikel nog geen bladzijde van het hele 1200 pagina-tellende Gezondheidsplan heeft gelezen.


  Dit is verschrikkelijk, dit is bijna moordadig te noemen. Ik heb me een jaar met deze wet beziggehouden nav het analyse-rapport van rechtenprofessor Mathew D. Staver. Deze wet geeft de volledige macht aan de overheid op medisch gebied en tast in alle mogelijke vormen de grondwet aan.
  Zie slechts een paar regels uit deze wet:


  Pg 58 + Pg 59 regel 21-24 + Pg 195
  De overheid krijgt direkte toegang tot iemands bankrekeningen en volledige financiële geschiedenis, en tevens de macht om ieder gewenst bedrag af te schrijven. Tevens zal aan iedereen een nationale medische ID-kaart worden verstrekt.


  Pg 425 (regel 4-12 en 17-19)
  De overheid verplicht mensen tot een Advance (=DEATH) Care Planning Consult. M.a.w. oudere mensen moeten aktief aan het einde van hun leven gaan denken. Daarbij krijgt de overheid de macht om wilsbeschikkingen (codiciels) op te leggen, waar een advocaat een volmacht over krijgt.

  Pg 425 (regel 22-25) + Pg 26 (regel 1-3) + Pg 427 (regel 15-24)
  De overheid gaat burgers voorlichten hoe en waar ze het beste een einde aan hun leven kunnen laten maken. De overheid gaat een serie verplichte regels opstellen die bepalen wanneer er een eind aan iemands leven moet worden gemaakt. Ook mag de overheid bepalen HOE iemands leven beëindigd moet worden.


  Pg 429 (regel 1-9 en 10-12 en 13-25)
  Zodra de gezondheid van een patiënt achteruit gaat, zal de 'Advance Care Planning Consult' regelmatig gebruikt worden. Dit kan leiden totEEN BEVEL VAN DE OVERHEID OM HET LEVEN VAN IEMAND TE BEËINDIGEN. De overheid bepaalt welke artsen zo'n 'End Of Life Order' mogen uitvaardigen.

  http://ihmhermitage.stblogs.com/2009/08/08/detailed-analysis-of-the-1000-page-health-care-plan-for-the-u-s-a/


  En er is veel meer narigheid die deze Gezondheidswet teweeg zal brengen.

  http://www.ObamaBarak.Come2me.nl

  De enorme aantasting de grondwet op diverse fronten wordt hevig aangevochten.

  Obama zal de geschiedenis ingaan als een gelegaliseerde moordmachine.

  Op 18-03-2009 is HR 1388 aangenomen. Dat betekent: Alle midden en hogere school leerlingen 50 uur per jaar verplicht en alle college studenten 100 uur per jaar verplicht, VERPLICHT, DEEL TE NEMEN AAN een electonisch systeem het zgn. RFID. Kortom het chippen van deze leerlingen. H.R. 1388 heeft besloten !!

  En wat te denken van HR875: verbied biologische landbouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Annelies, ik lees dat je niet echt een fan van Barak bent. En inderdaad, ik heb het 1200 pagina's tellende Gezondheidsplan niet gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, je blog word al zo populair dat zelfs conspiracy aanhangers het gaan lezen :-). Overigens is deze bekende lijst met punten wat zei aandraagt allang als hoax bewezen. Je zal maar bang zijn voor de nieuwe wereld orde en rfid tags.

  BeantwoordenVerwijderen