maandag 8 maart 2010

Microsoft COURIER: de kracht van het platform?

Ja ja, ik weet dat ik best kritisch ben op onze leveranciers. Dus ook op Microsoft. Maar vandaag kreeg ik een videootje te zien van een product waar ze mee gaan komen waar ik direct zoiets had van: en die wil ik NU hebben.

Het is een directe aanval op de iPad van Apple. Maar wel een onvoorstelbaar goeie aanval. Wat een prachtige functionaliteit. Zo wil je werken. Hier zijn ze echt uitgegaan van gewone mensen die gewone dingen doen. En graag iets opschrijven, terugvinden en hun leven een beetje op orde willen krijgen.

Ik kreeg de link van de mannen van e-office mobile(veel Apple-gebruikers trouwens). Wat ze direct aangaven was dat het hier duidelijk niet gaat om het doosje maar juist om het krachtige platform erachter. Het platform maakt mogelijk wat je op de video ziet. Hoewel het nog steeds een mockup is trouwens.

Ik moet zeggen dat als Microsoft kan waarmaken wat ik zie op de video dat ik diep onder de indruk ben. Dan komt alles waar ze al jaren mee bezig zijn samen in een gebruikvriendelijke interface. Niet iets dat door techneuten is bedacht maar door mensenmensen. En dat helpt, want er zijn best veel normale mensen op deze wereld.

De vraag is nu of 'het platform' gaat winnen van een prachtig product als de iPad. We zullen het binnenkort weten.

1 opmerking:

  1. Ik kreeg vandaag nog een linkje om ook naar de commercial van de iPad te kijken. Is zeker de moeite waard: http://geeksu.gr/7661729

    BeantwoordenVerwijderen