maandag 8 maart 2010

icoon training center

Vorige week sprak ik met een ondernemer die wel een heel bijzonder bedrijf heeft. Hij selecteert en traint mensen die het in zich hebben om een icoon te worden in de sport, muziek of TV. Deze iconen blijken eigenlijk een spreekbuis te zijn voor een community, wist hij mij te vertellen. Ze moeten authentiek zijn omdat anders de community er zo doorheen prikt. Neppers vallen dus zo door de mand.

De opleiding kan jaren duren en de iconen doorlopen een strak programma om te werken aan hun bekendheid. Iedere stap is over nagedacht. Hoe ze er uit zien, wanneer ze in het nieuws komen en hoe. Ze krijgen trainingen over wat ze zeggen, wanneer ze het zeggen en hoe. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de commercie die deze iconen gaat inhuren. Via deze icoon kan de commercie eenvoudig in contact komen met de community. Omdat de icoon een 'role model' vervult, is de kans groot dat er al snel een link zal worden gelegd tussen de icoon het het product, en klaar is Kees.

Nooit zo over nagedacht moet ik zeggen. Nou hebben wij bij e-office vanaf 1 april 6 communities. Ik ben eigenlijk wel benieuwd welke iconen daarbij gaan horen. Of komen ze uit onze eigen stal? Het moeten dus mensen zijn die intrinsiek gemotiveerd zijn, echt zijn en dit jaren gaan volhouden. Nou die hebben we bij e-office!

Nou moet ik toch ineens denken aan de wissel van Sven....was het dan toch opzet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten