dinsdag 23 maart 2010

New kid on the block?


Zondag heeft Novell tijdens hun jaarlijkse BrainShare conferentie, een gloednieuw social media/collaboration/crowd sourcing produkt aangekondigd: Novell Pulse. Het moet een antwoord worden op de bestaande produkten van Microsoft, IBM, NewsGator, Jive, etc.. Het interessante van Puls is dat het heel erg lijkt op Google Wave. Sterker het lijkt als twee druppels water op elkaar. En ja, Pulse werkt samen met Wave.

De case van Novell lijkt te zijn dat waar Google Wave echt voor het publiek is, Novell Pulse juist voor enterprises is. Ze zullen ongetwijfeld een mooie lijst aan redenen hebben waarom je juist voor Pulse moet kiezen in plaats van Wave. Naast dat ze een SAAS-aanbieding hebben, heeft Novell er ook voor gekozen om een on-premis versie uit te brengen.Dat is natuurlijk wel slim, want enterprise IT-mannen hebben zo hun voorkeuren.

Met Pulse lijk je dus een oplossing te hebben voor samenwerken, delen, (micro) bloggen, web 2.0, noem maar op....the works dus. Ik vind het een interessante stap van Novell. Ze moesten natuurlijk wel iets, want GroupWise is natuurlijk niet echt meer aangepast aan de huidige wereld. Hoewel ik trouwens op twitter ook weer lees dat Pulse geen vervanger is van GroupWise. Kortom verwarring genoeg.

Wat het gaat worden weet ik niet, maar Novell staat ineens weer vol in de aandacht. Zelfs de New York Times maakt er een artikel van. Hoewel ik wel vind dat ze erg meesurfen op het succes van Google wens ik ze veel succes met Pulse.

Ik ben benieuwd of Pulse op tijd komt voor Novell. Zondagavond (mijn tijd) stond er in iedergeval nog niets op hun eigen website... web2.0?

1 opmerking:

  1. Hmmmm ... Ziet er veelbelovend uit ! ik vind the interface ook wat ik ervan moet verwachten. Ik weet alleen niet ofdat novell wat dit betreft al (weer) de boot mist. Ze hebben in het verleden ten aanzien van Directories de boot al gemist en IP ondersteuning waren ze ook veel te laat mee. De tijd zal het ons leren !

    Afz een Connections liefhebber

    BeantwoordenVerwijderen