donderdag 9 december 2010

als ze er niet meer is, weet een man pas wat hij mist

De Dijk heeft een prachtig nummer met de tekst "als ze er niet meer is, weet een man pas wat hij mist". En zo is het maar net. Helaas gaat het hier niet alleen op voor vrouwen, maar ook voor structuren. Als er geen structuren meer zijn ga je ze pas missen. Als je de structuren hebt, wil je er omheen werken. Er zijn mensen die bij hele grote organisaties werken en er een dagtaak aan hebben om iets te regelen buiten de structuren om. Op zo'n manier dat het niet opvalt, maar je wel de klus kunt klaren. Dan kan je zeggen dat de structuren je op dat moment niet echt helpen.


Wanneer je start met je eigen bedrijfje heb je geen structuren. Helemaal niets, ja hooguit structuren die door de banken worden opgelegd, de overheid en de fiscus. Meestal heb je daar last van, omdat je gewoon lekker met je bedrijfje aan de slag wilt. Wanneer je dan een beetje gaat groeien, en je neemt wat mensen aan, dan wordt het ineens best druk. Je moet je werk doen en daarnaast een hoop logistieke lastige dingen. Fakturen maken, salarissen overmaken, huur betalen, verlof registreren, pfff. Dus wat krijg je na een tijdje: je gaat een paar dingen regelen. Je krijgt een beetje structuur. Maar!, wel structuur die je een hoop werk uit handen neemt. Je hoeft over saaie voorspelbare dingen niet meer na te denken want je hebt het geregeld.


Na verloop van tijd groeit je bedrijf nog meer en ga je iemand aannemen die de structuur gaat regelen: de manager. En die voelt zich natuurlijk heel belangrijk en gaat de structuur nog groter en complexer maken, want anders heeft hij geen recht van bestaan. De mensen waarvoor de structuur eigenlijk was bedacht, beginnen zich te irriteren aan de structuur. Het wordt steeds formeler en je kan steeds minder. Er worden ook mensen aangenomen die geen beeld meer hebben hoe een compleet bedrijf werkt en richten zich op een stukje van het bedrijf. Wanneer ze beginnen te werken is er al een bestaande structuur waar ze mee moeten werken. Ze hebben geen idee waarom die structuur ooit is bedacht en werken ermee, of er tegen. De structuur helpt intussen niet meer maar in een instituut geworden, met mensen die steeds meer grip willen.


HNW lijkt voor veel mensen een vlucht te zijn uit de structuurwereld. De manier om weer grip te krijgen op je eigen leven. Vluchten naar huis en lekker je werk doen. De vraag is of we dat wel kunnen. Kunnen wij wel werken zonder structuren. Want als je thuis werkt kan je niet of nauwelijks terugvallen op de structuren van kantoor. Die gehate structuren. Maar eigenlijk, heel stiekem, kom je er na een paar weken achter dat het ontberen van structuren ook veel stress meebrengt. Dat je productiviteit langzaam aan het verdwijnen is. Dat je jezelf helemaal niet op je gemak voelt om drie dagen per week thuis te moeten werken. Je hebt structuur nodig. En ja, sommige mensen kunnen heel goed zonder structuur, omdat ze het zelf kunnen aanleggen. Omdat ze snappen wat het is om remote te werken. Maar de meesten onder ons missen de discipline en vaardigheden. Te snel uit de structuur gestapt, omdat je opzoek bent naar vrijheid.


Mijn advies is om eens heel eerlijk naar jezelf te kijken. Kan jij jezelf recht in je ogen kijken en zeggen dat je door HNW een perfecte balans hebt gevonden tussen je privé-leven en professionele-leven. Of weet je diep van binnen dat je de zaak aan het flessen bent. Dat je misschien wel heel erg naar jezelf toe aan het rekenen bent. Of dat je helemaal geen privé-leven meer hebt omdat je altijd aan het werken bent. Of dat je jezelf helemaal niet kunt concentreren omdat de hond uitgelaten moet worden, kinderen rondlopen, de buren op bezoek komen. Wees eerlijk en doe er iets aan. Want als je dat zelf niet doet, gaat iemand anders het voor je doen. Dan krijg je te maken met structuren die door anderen aan jou worden opgelegd. Omdat anders je bedrijf in de problemen komt.


Neem je verantwoordelijkheid en geef aan dat je het moeilijk vind. Leer opnieuw werken, vraag om hulp. Hou zelf controle over je eigen leven maar neem wel de verantwoordelijkheid en de discipline die daarbij hoort. Want nogmaals, ook wanneer jij het misschien goed doet, maar je collega's niet, dan komt er een keer een moment dat de structuren van je kantoor ook bij jou thuis gaan gelden. En dan ben je nog verder van huis….:-)

1 opmerking:

  1. Jason Fried bij TedTalks vat perfect mijn reactie samen:
    http://www.ted.com/talks/jason_fried_why_work_doesn_t_happen_at_work.html

    BeantwoordenVerwijderen