zondag 21 april 2013

jouw 3%

De vraag beantwoorden waarom we op deze wereld zijn is niet eenvoudig te beantwoorden. Daar zijn al veel filosofen duizenden jaren mee bezig. Maar volgens mij is het wel mogelijk om aan te geven waarom we NIET op deze wereld zijn.

Ik ben bijvoorbeeld niet op deze wereld voor de overheid, ben ook niet op deze wereld voor de banken en verzekeraars, ook niet om iedere dag iets te moeten kopen of voedsel te eten waar ik op termijn niet blij van ga worden. Ik ben ook niet op deze wereld om oorlog te voeren of mensen ongelukkig te maken. Ik ben niet op deze wereld om werk te doen waar ik geen energie van krijg. Ik ben niet op deze wereld om mij constant zorgen te maken wat er allemaal kan gaan gebeuren. Ik ben niet op deze wereld om de droom van iemand anders te leven.

Het vreemde is dat het lijkt alsof we in ons leven juist alleen maar bezig zijn met de dingen die we juist niet willen. Laatst hoorde ik dat als je focus hebt, je hersenen zich zo reorganiseren dat je heel goed wordt in dat onderwerp. Dat betekent dat als we niet uitkijken we heel goed worden in wat we juist NIET willen. Dat kan toch niet waar zijn.

Er zijn te veel machten die het leven van ons direct kunnen en willen beinvloeden. Het zijn ook machten waar jij en ik direct weinig invloed op kunnen uitoefenen. (hoe vreemd ook...de politiek, de financiele sector, de voedsel industrie, etc). Ik heb besloten om mij zoveel mogelijk los te weken van dit soort instituten omdat ze door hun inertie op  termijn een gevaar vormen voor onze samenleving, en dus ook voor mij.

Ik heb om die reden mijn eigen 3% norm ingesteld zodat mijn afhankelijkheid van deze oude machtsblokken die vooral veel energie aan zichzelf besteden minimaal is. Liever van alles wat minder waardoor ik meer vrijheid heb, dan afhankelijk zijn van machtstructuren uit de jaren tachtig waar als het er op aan komt niemand zegt verantwoordelijk te zijn.

Ik ben liever afhankelijk van mensen die ik echt ken. Het zal allemaal echt anders worden en in het begin zeker niet altijd leuker. Maar ik heb zomaar het idee dat deze weg ons toch dichter bij het antwoord brengt waarom we juist wel op deze aarde zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten