vrijdag 22 augustus 2014

1 miljard winst? hoe moeilijk kan het zijn

Stel dat je een bedrijf hebt waar de markt niet omheen kan en als essentieel wordt gezien door de overheid. Dat betekent dus dat  je ongeachte wat je doet er altijd zal zijn. Van ondernemen is dan ook niet echt sprake volgens mij omdat je geen enkel risico kunt lopen. En naast jouw bedrijf heb je nog twee , ok zeg drie "concurrenten" die in dezelfde situatie zitten. Niet kunnen omvallen, omdat anders de economie door z'n hoeven zakt. Hoe moeilijk is het dan om in een half jaar tijd 1 miljard euro winst te draaien?

Ik denk dat het helemaal niet moeilijk is omdat als je niet uitkomt je gewoon meer vraagt van de klant. Ze moeten wel omdat ze geen kan op kunnen. Dus als je een beetje klem komt te zitten verhoog je de verkoop prijs van je product. En iedereen heeft het product nodig, dus ze moeten wel. Da's lachen. Het kan niet anders zijn dat je dan toch een beetje raar naar de wereld gaat kijken.

Maar je hebt natuurlijk wel supertalenten nodig om dit allemaal te kunnen bedenken en die moet je dan wel ruim voorzien van bonussen omdat ze anders weglopen. Stel je voor. Brilliante geesten die dit allemaal kunnen bedenken en waar de wereld op zit te wachten. En dan vreemd vinden dat dat klanten zich gemanipuleerd voelen.

Ik ben bang dat wij met z'n allen deze wereld zelf in stand houden. Dus als we echt willen dat hier een eind aan komt zullen we niet mogen verwachten dat de verandering gaat komen vanuit deze sector(en) zelf. We zullen zelf andere keuzes moeten maken om deze verknipte wereld terug te brengen tot een menselijke maat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten