dinsdag 7 mei 2019

steentje

Tien jaar geleden ben ik begonnen met het bloggen over de kracht van mensen. 28 jaar geleden begonnen Rutger Stekelenburg en ik met e-office omdat wij (nog steeds) geloven in de kracht van mensen. Wij gingen op zoek naar nieuwe vormen van organiseren waarbij de "kracht van mensen" centraal stond en nog steeds staat. Nu na 28 jaar begrijpen we beter dan ooit hoe wij slimme organisaties moeten bouwen en wat het betekent voor mensen.

Het gaat om de magische combinatie van de unieke eigenschappen van mensen en de superpower van moderne technologie in een maximaal faciliterende omgeving. Over hoe dit precies werkt en vooral wat niet werkt, zal ik bloggen op de website van e-office en op Linkedin.

Waar ik deze site voor wil gebruiken is om de draad weer op te pakken die ik sinds 2014 heb laten rusten; wat kunnen we doen om onze wereld weer gezond te maken en te houden. Hierbij doe ik inderdaad de aanname dat de wereld niet gezond is. Precies, dat is een aanname, mijn aanname en ik denk zelfs, als ik eerlijk ben, dat onze wereld in een rap tempo ziek aan het worden is. Fysiek en mentaal. En wij mensen spelen daar een belangrijke, zo niet de belangrijkste rol in.


Mijn fascinatie is gek genoeg nu juist "de kracht van mensen". Mensen zijn tot grootse dingen in staat. Mensen kunnen de mooiste oplossingen bedenken en maken. Maar helaas kunnen diezelfde mensen ook oplossingen bedenken die (onbewust) een hoop schade veroorzaken.

In de afgelopen jaren heb ik gezien welke kracht er zit in de combinatie van mensen en technologie. Ik geloof er in dat we onze wereld weer gezond kunnen maken en houden wanneer mensen en technologie hun krachten bundelen om de juiste keuzes te maken en de juiste acties uit te zetten.

Technologie gaat ons helpen om op basis van data beter te begrijpen wat de onderstromen zijn in onze wereld. Op basis van nieuwe (data georienteerde) inzichten kunnen we beter gerichte interventies uitvoeren die wij als mensen juist zo goed kunnen bedenken. Technologie kan ons weer verder helpen om onze plannen snel en zorgvuldig uit te voeren.

Ik zou het zeer waarderen wanneer we samen een momentum kunnen opbouwen om ons minder te richten op persoonlijke korte termijn successen, maar juist met elkaar iedere dag een klein steentje te kunnen toevoegen aan een modern mentaal gebouw dat ons helpt de wereld weer gezond te maken.

Iedere dag een steentje.Geen opmerkingen:

Een reactie posten