donderdag 9 mei 2019

worldbank.org

Om de juiste keuzes te kunnen maken helpt het wanneer je je kunt baseren op data. Nu heb ik in mijn vorige blog Earth BnB Review al aangegeven dat wij mogelijk onze conclusies baseren op te weinig data, toch ben ik wel op zoek naar zekerheden.

Ik ging gisteren dus op zoek naar feiten op basis van data en trends. Al snel vond ik deze site, misschien dat jullie deze site al kennen, maar voor mij is hij nieuw: https://data.worldbank.org/topic/climate-change
Een zeer interessante plek om eens door heen te lopen en te spelen met de verschillende variabelen.

Hieronder zie je trouwens het plaatje dat ik te zien kreeg als resultaat.Worldbank is een samenwerking van vele instituten en overheden met als doel om de ergste armoede te bestrijden en onze rijkdom beter te verdelen over alle bewoners van onze planeet.

Een onderdeel van de site is dat je verschillende grafieken kunt oproepen door op variabelen te klikken. Er is ook een variable die laat zien dat de oppervlakte van onze oceanen 30% zuurder is geworden sinds het begin van de industrialisering. Dat schijnt te komen doordat de oceanen CO2 absorberen. Lijkt mij toch geen goede ontwikkeling.

Ik merk dat het verlijdelijk is om snel conclusies te trekken wanneer je zo hier en daar eens wat grafieken aanklikt. Dat wil ik eigenlijk nu nog niet doen, daar is het nog te vroeg voor . Ik wil eerst nog verder opzoek naar meer data en mogelijk laat ik ons AI-team daar eens mee stoeien om te ontdekken of zij nieuwe inzichten kunnen vinden.

Mocht iemand tips hebben waar ik data over climate change kan vinden dan hou ik mij zeer aanbevolen. Mocht je een mooie opdracht voor ons AI-team zien om patronen te ontdekken in de data die wij willen verzamelen, laat het mij horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten