dinsdag 23 juni 2009

Slecht advies Brinkman!


Weer zo'n brilliant bericht op internet: 'Heffing op internetaansluiting om kranten te steunen'. Nu heeft de commissie-brinkman bedacht (in opdracht van Plasterk) dat de internetgebruikers een paar euro per jaar moeten bijdragen om de oude media te helpen om zich voor te bereiden op de nieuwe wereld. Ze moeten van dat geld, circa 20 miljoen, innovatieprojecten starten. Dan denk ik: dit kan toch niet waar zijn. Waarom moet ik een paar euro bijdragen aan organisaties die blijkbaar totaal niet hebben begrepen dat de wereld aan het veranderen is. Terwijl ze boven op het nieuws zitten!!

Het gaat hier om organisaties die alles maar een beetje hebben laten lopen en nu ineens geholpen moeten worden. Als dit inderdaad zo doorgaat dan verwacht ik ook nog een paar euro voor de zielige autoindustrie, een paar euro voor de notarissen waarvan 1 op de 8 in liquiditeitsproblemen zit, de makelaars, de projectontwikkelaars. Dat kan toch niet zo. En als je dat al wilt, doe het dan van het belastinggeld wat er toch al beschikbaar is en ga niet met heffingen werken.

Als ik echte achtergrondinformatie wil hebben (want daar moet je voor betalen volgens Brinkman ), ben ik daar natuurlijk bereid voor om dat te betalen. Maar dat bepaal ik dan wel zelf! Ik heb mij bijvoorbeeld geabonneerd op het FD-online. Kost je 99 euro en dan kan je een half jaar alle artikelen lezen van het FD. Dat vind ik eerlijk omdat ik dan een keuze heb. Het gaat me niet om die twee euro, het gaat me om de arrogantie van de commissie. Zo van: ach, wat is nou 20 miljoen. Dan heffen we dat toch gewoon bij de internetgebruikers, dat zijn immers de boosdoeners. Slecht advies Brinkman!!

1 opmerking:

  1. Hoe eens! Lever mij de content van de NRC maar alleen digitaal. Da's dan 20% goedkoper ook nog, want dat percentage gaat op aan de bezorgkosten. En dan voor de volledigheid een digitaal abo bij een andere krant op al hun zelfgeproduceerde content (dat wat ze niet overschrijven van het ANP).
    Meneer Brinkman is aardig de weg kwijt

    BeantwoordenVerwijderen