donderdag 18 juni 2009

wereld 2.0


Vorige week sprak ik met Willemijn Vader van Whizpr. Whizpr is al sinds jaar en dag ons PR-bureau. En we zijn er ook nog eens heel blij mee. Tijdens onze lunch hebben we uitgebreid gesproken over PR2.0. Wat is het nou eigenlijk? Hoe ga je daar mee om? Hoe organiseer je dat?

Wat ik heb overgehouden uit ons gesprek is dat er heel rap een verschuiving aan het plaatsvinden is van printed media naar internet. En dan hebben we het op internet ook niet meer over banners, maar aktief bezig zijn als bedrijf.

Doe mee aan discussies, heb een mening, laat je zien, ga de interaktie aan. Het feit dat ik sinds vorige week een blog heb is dan ook geen toeval.

Wat dit voor mij betekent is dat ik een compleet andere dagindeling heb. Ik denk dat ik deze blog ga gebruiken om niet alleen iedere willekeurige lezer te vertellen hoe ik over dingen denk, maar ook onze eigen medewerkers. Misschien is dit wel een laagdrempelige vorm om onze eigen medewerkers veel meer achtergrond te geven over waar ik heen wil, hoe ik e-office zie en de wereld. Een nieuw communicatiemiddel dus voor medewerkers en publiek. Transparanter kan het niet.

Tegelijkertijd denk ik dan, hoe moeten we dit allemaal organiseren binnen e-office. Als iedereen twittert, blogt, axed... hoe zorg ik er dan voor dat de berichten consistent zijn die naar buiten gaan? En toen werd het even stil. ....... Een consistent beeld naar buiten brengen.

Als je daarover nadenkt gedraag je je bijna als een Berlusconi: je manipuleert de berichtgeving. Je houdt de vuile was binnen en laat alleen dat zien waarvan je denkt dat de wereld daar op zit te wachten. Maar de wereld is niet gek meer. De wereld gelooft mooie verhalen niet meer. De wereld voelt haarfijn aan of iets echt is.

We hebben een nieuwe wereld: welkom in de wereld 2.0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten