vrijdag 19 juni 2009

met dank aan de crisis


De huidige tijd lijkt alles wel op kommer en kwel. Maar ik ben ervan overtuigd dat de crisis ook veel goeds brengt. Juist schaarste zorgt voor een situatie waar je niet anders meer kan dan lang uitgestelde beslissingen nemen. Je zult wel moeten, want anders loopt het zeker niet goed met je af. Dat geldt op persoonlijk vlak maar ook voor organisaties. Wanneer er veel geld aanwezig is, kan je het zo regelen dat je moeilijke situaties afkoopt. Niet echt een beslissing neemt, omdat je mensen niet wilt kwetsen. En door de overvloed aan middelen, lijkt het alsof je er nog meewegkomt ook. Maar niets is natuurlijk minder waar. Uiteindelijk hou je een zieke omgeving of organisatie over. Deze crisis zorgt ervoor dat we weer beslissingen durven te nemen, en daardoor ons weer met de juiste dingen bezighouden.

Gisteravond zaten we met een groep partners/concurrenten bij elkaar om samen met de leverancier te praten over de markt. In het begin van de avond waren er twee partijen die niet of nauwelijks gecoordineerd de markt bewerkten. De partij was de leverancier en en de ander partij de groep partners.

Door de huidige marktomstandigheden werd het voor iedereen heel snel duidelijk dat er maar een manier was om hier uit te komen: intensief samenwerken. Er zijn plannen gemaakt, de sfeer sloeg positief om, er ontstond een gevoel van 'we gaan dit met elkaar doen!'.
Binnen twee uur hebben we een samenwerkingsvorm gevonden waar al jaren over is gesproken, maar nooit kon worden uitgevoerd omdat we elkaar niet nodig hadden.

Nu is het dus wel gelukt. Met dank aan de crisis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten