woensdag 1 juli 2009

de beurs strak aangelijnd


Volgens mij houden we onszelf voor de gek op de beurs. Op het moment dat de beurs weer een beetje omhoog krabbelt, komt er weer een analyse over afgelopen maand over hoe de consument zich voelt. Vaak is dat niet goed en dus reageren de beurshandelaren daar weer negatief op. Hop daar duikt de beurs weer naar beneden.

Heren, we leven niet in vorige maand, maar we leven nu. Als je je informatievoorziening niet zo voor elkaar hebt dat je kunt zien hoe de mensen zich nu voelen, dan moet je je niet laten beinvloeden door het gevoel van vorige maand. Vorige maand is in deze tijd hetzelfde als vorig jaar! Waarom reageren op iets van jaren geleden. 50 jaar geleden had dat nog zin, maar nu, in 2009?

Mensen zijn nu ontzettend goed geinformeerd. Dus langzame trends in het gevoel van de consument zijn passe. Reageren op een gevoel van een maand geleden is dus passe. Behalve op de beurs. Zo moet een hond zich voelen wanneer hij een spurt wil trekken en ineens hangt er weer iemand aan de riem. Zo kom je nooit van je plek.

Zorg voor een monitoring van het gevoel van de consument van vandaag. Over een uur kan er weer iets gebeuren waardoor het gedrag van de consument weer anders is Die gedragsverandering mag de beurskoers beinvloeden. Dit heeft wel tot resultaat dat de koersen in de toekomst nog sterker zullen fluctueren. (als je het laat afhangen van het gedrag van de consument). Kom op beurshandelaren, denk eens na. We leven in de 21ste eeuw!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten