zondag 12 juli 2009

Google-sloopt-Youtube-protest


Toch weer bijzonder wat er aan de hand is op YouTube. Blijkbaar heeft Google (eigenaar van YouTube) besloten om met beta-channels te gaan werken. Wat het precies betekent maakt nu niet veel uit, maar wel wat dit voor gevolgen heeft. Er is een groep mensen die het hier niet mee eens is en vindt dat Google Youtube aan het slopen is. Begrijp me niet verkeerd, het gaat hier om YouTube-lovers!

Dus wat hebben deze mensen bedacht? Laten we een filmpje maken van 10 minuten waar alleen maar een zwart beeld te zien is. Vervolgens roepen we iedereen op om dit filmpje te bewaren op Youtube. Je bewaart het dus eigenlijk zoveel mogelijk filmpjes (= ruimte) op de Google-infrastruktuur. Idee is dat Google hier last van gaat krijgen, het ze geld gaat kosten en uiteindelijk wel terug zal komen op zijn besluit.

Wat ik hier bijzonder aan vind is dat ook hier weer mensen elkaar proberen te vinden via het internet een aktie coordineren om een grote organisatie pijn te laten hebben. Ik denk dat dit nog maar het begin is van een trend die voor organisaties grote gevolgen kan hebben. Hoe bekender je bent als organisatie hoe meer kans je loopt om aangepakt te worden door boze consumenten. Stel je voor, we kopen twee weken niets bij AH. Dan zijn ze failliet!

1 opmerking:

  1. Mijn eerste (nerd) reactie hierop is: 'Nou dan ga je toch gewoon de filmpjes vergelijken en sla je er maar 1 op.' Dat is technisch nog niet eens heel complex om te doen. Google processed de filmpjes die je op YouTube zet toch al. Kunnen ze net zogoed meteen het filmpje indexeren.

    Maar goed... Als niet techneut: Is de angst van de gebruikers reeel of is het vooral omdat er iets veranderd. Want dat ik voor een hoop mensen natuurlijk eng. Ook voor de doorgewinterde YouTuber die zo gewend is aan 'zijn' YouTube.

    BeantwoordenVerwijderen