maandag 13 juli 2009

mega conferenties


Jaren heb ik de Worldwide Partner Conference (WPC) van Microsoft meegemaakt in zo'n beetje alle grote steden in Amerika. Het begon met 40 partners uit Nederland en vorig jaar waren het er tegen de 400 die deelnamen aan deze conferentie. In totaal komen er tegen de 8000 partners uit heel de wereld naar deze conferentie. Dit jaar overigens rond de 4000 partners.

Mijn eerste grote confenties waren, begin 90, overigens georganiseerd door Lotus. Er kwamen toen zo'n 1200 partners uit de hele wereld samen in Orlando. LotusSphere heet deze conferentie en bestaat nog steeds. In die tijd was het echt spannend en noodzakelijk om er te zijn, omdat je alleen daar kon horen waar Lotus, naar toe zou bewegen. Wat de nieuwe ontwikkelingen waren, waar je je op moest focussen. Je kwam altijd volledig energized terug en wilde het allemaal anders doen.

Ik denk dat we nu in een andere tijd leven. Iedereen is al heel goed geinformeerd. Wanneer je nu tijdens een conferentie iets nieuws hoort, heb je jezelf in de afgelopen maanden niet goed op de hoogte gehouden. Eigenlijk weet je alles al wat er wordt geroepen. Dus waarom zou je er dan heengaan. De hoofdreden die mensen roepen is: goed voor je contacten. Nou zijn de meeste automatiseerders niet echt mensen die gemakkelijk contact maken, dus je kan je voorstellen hoe die recepties kunnen zijn. En vooral ook hoe er invulling wordt gegeven aan het argument "goed voor je contacten".

Wat ook grappig is, is dat wanneer je in het buitenland op een receptie bent, of een feestje, iedereen druk is met van alles en nog wat en geen tijd/zin heeft voor een gesprek. (Kan natuurlijk ook aan mij liggen). Vaak zijn alle dagen namelijk helemaal volgepland met uitjes, recepties, etentjes, golfen, etc. Dus dan denk ik, tsja...moeten we daar nou wel bij zijn.

Ik ga het in iedergeval eens van een afstandje bekijken. Via de site http://www.digitalwpc.com/ kan je de belangrijkste sessies van WPC live volgen. De feestjes sla ik even over. Ik maak wel een afspraak met de voor mij belangrijkste mensen in Nederland. Oh ja, misschien gebruik ik gewoon Unified Communications, scheelt weer een hoop CO2 en reistijd.

2 opmerkingen:

  1. Wat de Lotusphere goed doet zijn de meet the developers (labs). Daar kun je naar binnen lopen en spreken met de gasten die de producten maken. En je weet dat je van een ontwikkelaar altijd meer te horen krijgt dan van iemand anders :) Dat is bijna het bezoek al waard.
    Daar staan ook gasten van IBM die een innovatief product hebben gemaakt, wat nog niet commercieel in een product gegoten is. Die staan als het ware hun werk te pitchten, ook erg cool.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lotussphere is dan ook beter te vergelijken met een TechEd denk ik?

    BeantwoordenVerwijderen