dinsdag 14 juli 2009

verandering in de huiskamer


Gisteren hadden we een meeting met Whizpr over hoe wij in de toekomst onze PR vorm gaan geven. Op een gegeven moment kwamen er een paar wetenswaardigheden voorbij zoals het aantal uren dat je online bent, afgezet naar leeftijdscategorie. Ik val bijna in de hoogste categorie dus er was wat hilariteit over mijn leeftijd.

Ik vroeg toen aan iedereen die aanwezig was of ze nou 's avonds TV kijken of achter hun laptop zitten. Wat blijkt: bijna iedereen combineert de PC en de TV. Dus we hebben de laptop aanstaan op onze schoot terwijl we TV aan het kijken zijn. Wat mij ook opviel is dat ook de partners bijna allemaal op de bank zaten met een PC op hun schoot terwijl de TV aanstaat. Interessant beeld doemt zich op.

Er heeft de afgelopen 10 jaar een bijzondere ontwikkeling plaatsgevonden in woonkamers. Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd hoe dat bij anderen is. Zelf zit ik ook bijna altijd met mijn air op schoot. Sterker nog 's ochtends zet ik de air even aan in bed om te zien wat de situatie in de wereld is. Doen jullie dat ook? Of mis ik iets.

6 opmerkingen:

 1. Ik zit regelmatig met mijn laptop op schoot voor de TV, maar wel veel minder dan ´vroeger´. Ik heb wel bijna altijd mijn BlackBerry binnen handbereik en kijk daar regelmatig naar mail/twitter/rss/teletekst.

  ´s ochtends is het eerste dat ik doe op de BB even TeleTekst raadplegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ochtend: TV + smartphone
  werk: netbook + smartphone
  avond: TV + network media tank + netbook + smartphone

  het wordt tijd voor een smartphone only vakantie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ochtend: TV + smartphone
  werk: netbook + smartphone + OCS Phone Edition R2 + roundtable ;-)
  avond: TV + Popcorn Hour (NMT)/Logitech Duet + smartphone + tanjay voor zakelijk UC nummer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn man en ik herkennen elkaar niet meer zonder blauw schijnsel op het gezicht:-) Blauwoogje noemt hij me liefkozend. Alle gekheid op een stokje. Samen iets doen voor jezelf. Perfect in het drukke bestaan van de tweeverdiener. Multitasken 2.0.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yupz....always online, smartphone bij de hand en mediacenter of laptop in de buurt. Netvibes voor een goed overzicht van feeds, Notes voor mail\cal, Connections intern, Sametime en MSN voor chat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik mail mijn vriendin. Zou ze het lezen? Even een instant message. Is ze on-line? Ik stuur haar een tweet. Ziet ze de juiste hashcode? En dan een smsje, feed, video, .... Houdt ze nog wel van mij? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen