donderdag 13 augustus 2009

brilliante omschrijving

De beste omschrijving van een organisatie die klaar is voor de 21ste eeuw is

de adaptieve organisatie
.

Dit heeft alles in zich van work21. Een organisatie die in staat is om zich aan te passen aan zijn of haar omgeving. Een organisatie die wel voorspelbaar en tegen controleerbare kosten en beheersbare risico's kan leveren, maar ook kan luisteren en reageren op veranderende omstandigheden.

En dat is nou precies wat we met work21 bedoelen. Het adaptieve deel van de organisatie komt van mensen. Dus mensen moeten, naast de processen, in een bedrijf een belangrijke rol spelen. Hiervoor moet dus een adaptief deel worden ingericht. Dat betekent dat je moet nadenken over leiderschap, cultuur, waarden, humansoftware, werkplekken, etc.

We hebben de term "adaptive organization" niet zelf bedacht, maar hij komt van John Kotter. Wij vinden het een brilliante omschrijving van de organisatie voor de 21ste eeuw. Work21 helpt om organisaties te transformeren naar adaptieve organisaties, met alles wat daarbij hoort.

John, hartelijk dank voor het bedenken van deze term. Het helpt ons om nog beter uit te kunnen leggen wat we bedoelen met work21. (het nieuwe werken)

1 opmerking:

  1. Darwin zei al niet voor niets: "It is not the strongest of the species that survives, not the most intelligent that survives. It is the one that is the most adapable to change."

    BeantwoordenVerwijderen