donderdag 6 augustus 2009

luister naar Fred


Nou ben ik niet iemand die gemakkelijk veel boeken leest. En al helemaal geen romans. Dat wil op een of andere manier niet bij mij. Vandaag heb ik een boekje gelezen van John Kotter met de titel "onze ijsberg smelt!". Je zou verwachten dat het gaat over ons klimaat en over duurzaamheid, maar dat is niet het onderwerp. Kotter is een goeroe op het gebied van organisatieverandering en daar schrijft hij over.

Afgelopen weken heb ik verschillende dingen van hem gelezen en zijn websites bekeken. Een bijzondere man. Wat hij beschrijft is dat we onderscheid moeten maken tussen 20ste-eeuw bedrijven en 21ste-eeuw bedrijven. En dat we anders naar leiderschap moeten kijken. Dat we toegroeien naar adaptive organisations. Organisaties die in contact staan met hun omgeving en zich razendsnel kunnen aanpassen. Work21 ten voeten uit dus. Heerlijk om te lezen.

Het boekje "onze ijsberg smelt" gaat over een groep pinguins die op een smeltende klomp ijs leven. Al generaties lang. Tot Fred, een van de beschouwende pinguins, ziet dat hun ijsklomp smelt en een soort urgentie weet op te wekken waardoor de hele kolonie in rep en roer raakt. Eigenlijk een situatie die zich kan voordoen in iedere organistie. Kotter heeft het als een sprookje geschreven, waardoor het heel eenvoudig is om de theorie van het veranderen te begrijpen. Boekje kost je een uurtje of twee, maar het is meer dan de moeite waard om te lezen.

Wat ik ook mooi vind aan de inzichten van Kotter is dat ook hij zegt dat de tijden van stabiliteit voorgoed voorbij zijn. Dat bedrijven en mensen daar maar beter zich op kunnen voorbereiden. Dat het gaat om nieuwe leiders, inspirerende leiders. Dat het gaat om de samenwerking tussen 20ste-eeuw management en 21ste-eeuw leiders. Het gaat meer en meer om je te kunnen aanpassen, als mens en organisatie. Open zijn, transparant en authentiek. Iedereen kan alles zien, dus je anders voordoen dan je bent is een kansloze zaak. Dat je blijft leren, leren, leren, leren. Als je wilt weten hoe je vorm kunt geven aan het opnieuw uitvinden van je organisatie? begin eens met het lezen van het boekje van Kotter.

3 opmerkingen:

  1. Kun je het boek meenemen na je vakantie?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Roland,

    Het is echt een geweldig boek dat ik recent heb gelezen. Ja die Kotter heeft grote wijsheden. Het gaat om loslaten en op weg gaan.

    BeantwoordenVerwijderen