donderdag 1 april 2010

e-office goes Yellow&Blue

Vandaag is e-office volledig ingericht volgens het concept Yellow&Blue. Door deze vorm hebben we een paar problemen opgelost en zijn we klaar voor de toekomst. De problemen die we hebben opgelost zijn de volgende:

 • we kunnen voorspelbaar (Blue) leveren aan onze klanten EN we kunnen beter dan ooit innovatief (Yellow) zijn.
 • we weten wanneer we moeten managen en wanneer we faciliteren.
 • we weten wanneer het proces leidend is en wanneer het unieke vraagstuk leidend is.
 • we begrijpen dat we gedurende de dag soms in het proces werken en soms bezig zijn unieke problemen op te lossen.
 • we weten waar we op moeten sturen in het Blue deel en in het Yellow deel van ons bedrijf.
 • we respecteren zowel Yellow als Blue aktiviteiten. Ze kunnen niet zonder elkaar.

Wat we verder hebben opgelost met deze manier van organiseren is dat we bijvoorbeeld de organisatie hebben opgelijnd om een perfecte SAAS-propositie aan te bieden aan de markt. Iets waar onze markt steeds meer om vraagt.

Daarnaast kunnen we meer voorspelbaar dan ooit projecten voor onze klanten uitvoeren en gebruik maken van een projectaanpak die is toegesneden op het vraagstuk en de situatie bij de klant.

Door het inrichten van communities hebben we organisatie ingericht om samen met de markt nieuwe produkten en diensten te ontwikkelen (innovatie). De communities staan via social media rechtstreeks in contact met de markt om onze visies, meningen en gedachten te delen.

Onze sales organisatie is ingericht om naast de afzonderlijke kennis , vooral zich te richten op het aanbieden van scenario's aan onze klanten. Denk hierbij aan 'effectiever vergaderen', 'effectiever delen', 'effectiever beslissen', etc.

De organisatie is zeer geschikt om met partners 'samengestelde proposities' samen te stellen en die aan te bieden aan klanten. Co-creation is een belangrijke eigenschap van onze nieuwe struktuur.

Het mag duidelijk zijn dat ik zelf in iedergeval erg gelukkig ben met de nieuwe vorm. Zeker wanneer je bedenkt dat we in december gestart zijn met het ombouwen van onze organisatie denk ik dat we zeer soepel de transitie hebben doorgevoerd.
Door de eenvoud van de vorm was weinig communicatie nodig. Doordat er ook geen diskwalificatie van aktiviteiten heeft plaatsgevonden zijn er ook geen medewerkers geweest die hun hakken in het zand hebben gezet.

Vanavond vindt ook de eerste 'Getting Things Done' workshop plaats, zodat iedereen beter dan ooit zelf zijn of haar werk kan organiseren.

Graag hoor ik de komende tijd van u wat uw ervaringen zijn met onze organisatie. Goede ervaringen en slechte ervaringen, alles is welkom.
We willen namelijk de beste HumanSoftwareOrganisatie worden die er te vinden is op deze aarde. Dat gaat alleen lukken wanneer we eerlijke feedback krijgen.

1 april 2010, e-office goes Yellow&Blue!

2 opmerkingen:

 1. Ik ben heel erg benieuwd naar de ervaringen van de mensen op de werkvoer. Ik vind het een bijzonder interessante manier van werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed! Wellicht binnenkort eens bij praten. Wil graag begrijpen/leren wat jullie gedaan hebben

  - Ronald Velten

  BeantwoordenVerwijderen