woensdag 31 maart 2010

benzinestations alleen open tussen 10:00 en 17:00

Wanneer je hoort dat onze samenleving voor een groot deel afhankelijk is van een aantal systeembanken, dan begrijp ik dat. Dat zijn banken die ervoor moeten zorgen dat er voldoende geldstromen opgang worden gehouden. Wanneer er dan een paar van deze banken in de problemen komen en de staat bedenkt dat er een paar miljard steun nodig is....begrijp ik dat ook nog.

Maar wat ik totaal niet begrijp is dat een aantal van deze 'systeembanken' zich gedragen alsof ze een kunstwinkeltje zijn. Zo van, we zijn alleen open wanneer we verwachten dat er misschien iemand langs kan komen. Vooral niet te vroeg hoor en ook niet te laat sluiten.

Vanmorgen moest ik toevallig bij zo'n systeembank iets regelen en dan zie ik dat dit filiaal om 10:00 zijn deuren opent. Zelfs dat lukte niet want ze hadden tot 10:10 een storing waardoor de deuren niet opengingen. Diezelfde systeembank gaat trouwens om 17:00 dicht en is uiteraard in het weekend al helemaal niet open.

Dan denk ik: hoe is het mogelijk!! Wanneer je een 'systeembank' bent, een bank die het fundament is van onze economie, hoe kan het dan zijn dat je niet in het weekend open bent en dat je de openingstijden hebt van een verwende luie winkelier. En als je trouwens als winkelier die mentaliteit hebt weet je zeker dat je over een jaar failliet bent! Systeembanken niet hoor, dat is een ander verhaal.

Iedere middenstander heeft zijn winkels langer open en is, zeker in Den Haag, iedere dag open. Maar de systeembanken niet hoor...nee, dat kunnen we niet regelen met de CAO's en andere non-issues. Alsof de brandstofleveranciers alleen benzine en diesel leveren tussen 10:00 en 17:00 en zeker niet in het weekend. Waar gaat dit over, wat een arrogantie!

Ik vind dat wij van banken moeten eisen dat ze minimaal dezelfde openingstijden hebben als de winkels in de betreffende stad. Dit is toch te gek voor woorden!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten