dinsdag 30 juni 2009

318 connections


Ik ben nu al meer dan een jaar lid van Linkedin. Linkje onderin het scherm staat dat ik 318 connections heb. Maar wat betekent dat nou echt? Zijn dat 318 vrienden...nou nee, niet echt. Maak ik daar gebruik van?...nee ook niet. Ben ik er dagelijks mee bezig...nope. Waarom staat het dan voor mij aan. Ik heb een keer een discussie gestart over het nieuwe werken. Was daar vooral tijdens een hele saaie businessconference-week in het buitenland mee bezig, omdat ik wel eens wilde weten hoe dit allemaal werkt.

Ik hoorde al een tijdje van een aantal mensen dat ze er echt iets aan hadden. Dus dacht ik, dat wil ik zelf uitzoeken! Ik heb dus op basis van de discussie in Linkedin een behoorlijke groep mensen fysiek uitgenodigd.
Doel was om te zien wat voor mensen nou zoveel tijd stoppen in het schrijven van al die reakties. Wat zijn dat nou voor mensen? Wat mij is opgevallen is dat het vaak gaat om mensen die niet (meer) bij een organisatie werken. En dat het vaak gaat om mensen die zoekende zijn. Maar dat kan natuurlijk ook liggen aan de title van mijn discussie "de kracht van mensen". Niet echt een harde MBA-term zal ik maar zeggen. Gelukkig heb ik ook een paar hele interessante mensen mogen ontvangen.

Mijn conclusie tot zover is dat voor mij Linkedin een soort aktief adressenboekje is. Er staan mensen in mijn adressenboek die zich zelf hebben aangemeld en die iets met mij hebben. En soms ook andersom. Dus als er een moment is dat ik denk "oh ja, ik moet even met Evert bellen, dan is de kans groot dat ik Evert vind in mijn adressenboek of zoiezo op Linkedin. Maar er zijn ook heel veel zoekers op Linkedin, mensen die heel veel tijd over hebben. En die staan ook in mijn adressenboekje.

Iets in mij zegt dat ik nog niet maximaal gebruik maak van dit medium. Ik vind het allemaal nog wat veel energie kosten, zal wel aan mij liggen. Ik hou jullie op de hoogte van mijn ontdekkingstocht.

1 opmerking:

  1. Vergeet niet een essentieel onderdeel van LinkedIn, de 2e en 3e graads vrienden 'friends of friends'. Ik heb 59 1e graads vrienden maar 7500(!) 2e graads vrienden die ik via mijn 1e graads vrienden kan benaderen. Dit betekent dat mijn netwerk door deze koppeling 130 keer groter is!! Bekijk zelf je 2e en 3e graads vrienden onder 'network statistics' op je profielpagina.

    Zoek eens via LinkedIn people search op een willekeurig onderwerp en je ziet hoeveel 2e graads vrienden hier iets mee hebben en jou kunnen helpen. Je kunt direct contact opnemen, maar nog beter is om je te laten introduceren via je '1e' graads vriend.

    Kortom: kost weinig energie, maar levert enorm veel kennis op. Wellicht dat dit wat bijdraagt aan het beter gebruik maken van LinkedIn...

    BeantwoordenVerwijderen