donderdag 18 juni 2009

CanTouch, de surface uit Nederland


Misschien heb je wel eens van 'de surface' van Microsoft gehoord. Het is een multitouch tafel zoals dat in die kringen heet. Het betekent dat je met vele vingers tegelijkertijd (64 dacht ik) objecten kan verschuiven op een beeldscherm. Als je dit beeldscherm neerlegt heb je een tafel en beter gezegd een multitouch tafel. Hier zie je een demo. Allemaal prachtig spul en ik ben ervan overtuigd dat we deze tafels in de toekomst overal gaan tegenkomen.

Vorig jaar kwam ik via een zakenpartner Jasper Smink in contact met de mannen van CanTouch. Jonge jongens met een missie. Ze hebben namelijk zelf een multitouchtafel gemaakt. Maar wel een tafel die veel groter is dan die van Microsoft, je kan er lekker aan werken. Dit in tegenstelling tot de tafel van Microsoft. En wat nog veel belangrijker is: hij is leverbaar!
Hun bedrijf heet CanTouch en is in Amsterdam gevestigd.

Vorig jaar hebben wij zo'n tafel gekocht met als idee om er achter te komen wat de mogelijkheden zijn voor onze klanten. Kan je bijvoorbeeld het samenwerken stimuleren door dit soort tafels in te zetten? Onze ontwikkelaars zullen ermee aan de slag gaan, maar daarvoor moest eerst een SDK gemaakt worden. SDK is een soort sleutel om de software van de tafel te kunnen aanpassen. Die is er nu. Ik ben benieuwd welke nieuwe toepassingen er gaan komen.

Maar ik wil iedereen erop attend maken dat het zeer interessant is om een bezoek te brengen aan CanTouch en hun tafels. Echt een ervaring op zich. Je zult zeer geinspireerd weer naar buiten lopen. Wie Amsterdam te ver vindt, kan uiteraard ook bij ons komen kijken.

1 opmerking:

  1. mooi spul...maar misschien kan jij een nformatieve website voor ze bouwen :-)

    BeantwoordenVerwijderen