zondag 16 augustus 2009

doe je mee?

Vandaag ben ik begonnen op Linkedin met een groep die zich richt op "de adaptieve organisatie". Het is een deel van internet waar we onze ideeen rondom adaptieve organisaties willen toetsen en begrijpen hoe mensen daar tegen aankijken.

Wat ons betreft is het concept "de adaptieve organisatie", een denkrichting die ons zal helpen om organisaties zo in te richten dat ze weer opgelijnd zijn voor deze tijd. Dat organisaties zich in de toekomst continu kunnen blijven aanpassen. Maar ook een denkrichting om oplossingen te bedenken voor onze omgeving, ons milieu, een denkrichting voor duurzaam ondernemen. Daarnaast zal het ook oplossingen bieden voor ons eigen leven. Hoe richten wij ons leven in (werk/prive), in deze snel veranderende maatschappij.

Omdat alles op elkaar ingrijpt, denk ik dat het verstandig kan zijn om te starten bij bedrijven. Bij organisaties. Onze maatschappij wordt voor een belangrijk deel gevormd door onze economie. De economie is weer afhankelijk van het bedrijfsleven. Ieder bedrijf is in staat om een eigen cultuur op te zetten. Bedrijven kunnen sneller gericht veranderen dan een samenleving. De overheid geeft het voorbeeld niet. Dus het bedrijfsleven kan dan ook een voorbeeld worden voor mensen in deze nieuwe tijd.

Op Linkedin zal ik veel meer vanuit work21 de vraagstukken behandelen. Hoe kunnen we bedrijven veranderen, hoe kunnen we meer duurzaam ondernemen, hoe kunnen we als organisatie een voorbeeld worden, hoe kunnen we ons leven beter inrichten. Het zijn nogal wat vragen, maar er veel mensen die willen veranderen. En iedereen die hier, op Linkedin aandacht aan wil besteden helpt om onze wereld een beetje de goeie kant op te duwen. Terug kan niet meer, we moeten nu door!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten