zaterdag 27 maart 2010

beyond a new way of work

Vanmorgen heel vroeg werd ik wakker, en alles kwam ineens samen. Yellow&Blue, HumanSoftware, strategie, leiderschap, re-engineering, duurzaamheid, social media, growd sourcing, processen, gemeenschappelijke doel. Alles paste ineens in elkaar.

Ik ben uit mijn bed gestapt en heb 10 A4tjes volgeschreven, en natuurlijk getekend. Ik zat helemaal te stuiteren achter mijn tafel om het op papier te krijgen. Daarna ben ik weer gaan slapen.

Ik heb net mijn aantekeningen nog eens doorgelezen, en het klopt nog steeds voor mij. Vannacht heb ik blijkbaar de slag gemaakt naar hoe een complete 21ste eeuw organisatie eruit kan zien. Dit gaat verder dan we tot nu toe lezen over het nieuwe werken.

Wat ik in mijn nieuwe boek Yellow&Blue zal proberen is om de essentie van alle belangrijke basiselementen in een nieuwe organisatie te benoemen. Uiteraard is Yellow&Blue een hele belangrijke. Maar daarnaast is het uiteraard ook van belang om te veranderen. Hoe doe je dat nou. Daar zijn boeken over volgeschreven, maar ik denk dat het je kan helpen wanneer je de essentie van veranderen kent.

Daarnaast zal ik in mijn boek iedere keer uitleggen dat je de nieuwe organisatie al om je heen kunt zien. We moeten alleen anders leren kijken. Beetje cryptisch allemaal, maar het complete verhaal komt in het volgende boek te staan. Tot die tijd zal ik in mijn blog diverse onderwerpen uit het boek behandelen.

Fijn weekend.

3 opmerkingen: