zondag 28 maart 2010

oude leiders

Natuurlijk is het fantastisch dat er een wet in de maak is om sexueel misbruik van minderjarigen niet meer te laten verjaren. Hadden we al heel lang geleden moeten doen. Maar wie bedenkt nou dat het alleen gaat gelden voor alle nieuwe gevallen? Dat slaat toch helemaal nergens op.

Waarom zou je niet iemand kunnen veroordelen voor zijn daden van dertig jaar gelden. Als je het toch kunt bewijzen. Niet dat ik een razzia wil naar daders, maar ik kan mij voorstellen dat voor veel slachtoffers het huidige voorstel een zeer ontevreden gevoel geeft. Zij lopen er nog steeds mee rond.

Wat is dat toch voor een kromme manier van denken. En die denkwijze zit in de hoogste regionen van onze regering en ook bedrijfsleven. Misschien zit het trouwens juist daar, bedenk ik mij nu. 'Normale' mensen denken toch iets rechtlijniger, en daar sluit ik mij in dit geval volledig bij aan moet ik zeggen.

Vanmorgen las ik ook dat 'de positie van de paus, door alle berichtgeving rondom sexuele schandalen NIET is aangetast'...aldus de woordvoerder van het Vaticaan! Wie houdt wie hier nu voor de gek denk ik dan.

Ik kan niet anders dan tot de conclusie komen dat een paar mensen te veel macht in handen hebben en nog steeds de mogelijkheid hebben om via wet of regel bepaalde 'oude' situaties onschendbaar te maken. Riekt naar vriendendiensten, ik help je wel, ga ik voor je regelen, we stoppen het in de doofpot..

Wat deze mannen nog niet begrijpen is dat de macht intussen niet alleen meer bij organisaties/regeringen/vaticaan ligt, maar steeds meer bij het publiek. Misschien moeten ze zich eens gaan verdiepen in Social Media en nadenken over hun eigen rol.

1 opmerking:

  1. Het is een fundamenteel principe dat wetten niet met terugwerkende kracht kunnen ingaan; gelukkig maar anders zouden er nog rare dingen kunnen gebeuren. Je weet dan immers niet waaraan je je moet houden. Dat het ook nadelen heeft is wel duidelijk door dit voorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen